Elsőként adta le az ajánlásokat az ellenzéki pártok polgármesterjelöltje Dunaújvárosban

""
Pintér Tamás polgármesterjelölt az ívek leadása előt
Facebook/Rajta Újváros! Egyesület

Elsőként adta le szombat délután a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat Pintér Tamás, a Rajta Újváros! Egyesület képviseletében Dunaújvárosban. A politikus, aki jelenleg a Jobbik helyi országgyűlési képviselője, a szükséges aláírások többszörösét gyűjtötte össze egy nap alatt.

"Az első megmérettetést akadály nélkül vettük, de folytatjuk tovább a munkát, hiszen a célunk nem az indulás, hanem a győzelem, és addig mind a 45.000 emberhez eljutni, hogy együtt építhessünk egy új várost!"

- írta Pintér a bejelentésről szóló Facebook-posztja alá, amelyben megköszöni támogatói aláírását is.

De mi történik az ajánlóívekkel?

A leadott ajánlóíveket települési szinten a helyi választási irodákban ellenőrzik. Nemcsak a polgármester-, hanem a képviselő- és nemzetiségiképviselő-jelölteknek gyűjtött aláírásokat is itt vizsgálják. Az ellenőrzésre három napjuk van a választási irodáknak, a vizsgálat eredménye alapján a testület mellett működő bizottság dönt a jelölt nyilvántartásba vételéről vagy elutasításáról.

Megyei szinten a területi választási irodák ellenőrzik a megyei közgyűlési választáson listát állítani szándékozó jelölőszervezetek által összegyűjtött ajánlásokat, valamint a Fővárosi Választási Iroda ellenőrzi a főpolgármester-jelöltek által összegyűjtött ajánlások érvényességét. Ugyancsak ezen a szinten ellenőrzik a megyei és a fővárosi nemzetiségi önkormányzati választás ajánlásait. 

Ezek mellett a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi az országos nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán induló nemzetiségi szervezetek által összegyűjtött ajánlásokat. 
    

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Stummer János, a párt országos kampányfőnöke értékeli a helyhatósági voksolás eredményét.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.