Hetekig tart, amíg a magyar adományozók pénze eljut a Facebooktól az Amazon Watchhoz

Hetekig tart, amíg a magyar adományozók pénze eljut a Facebooktól az Amazon Watchhoz

Már a magyar Facebook-adományozók is több tízmillió forintot dobtak össze az Amazóniában tomboló tűzvész eloltása érdekében. Ezek az összegek elsősorban az Amazon Watch nevű nonprofit civilszervezethez kerülnek.

Valamikor néhány hét múlva.

Paul Paz y Mino, az Amazon Watch társigazgatója az Indexnek azt mondta, hogy nagyon-nagyon hálásak azért, hogy ennyi ember adakozik Amazónia megmentéséért, de hetekbe kerül, míg a Facebookról beérkező adományok elérik a számláikat, ebből a forrásból egyelőre egyáltalán nem kaptak pénzt a krízis kezdete óta.

Hozzátette:

azt sem tudják, Magyarországról mennyi pénz érkezett vagyis érkezik majd valamikor a jövőben, amikor a Facebooktól kinyerik az őket illető milliókat.

A legtöbb gyűjtés egyébként még le sem zárult, addig egészen biztosan a Facebook kezeli a beérkezett összegeket.

Az Amazon Watchot 1996-ban alapították, központja az Egyesült Államokban van, céljuk elsősorban az Amazonas-medencében élő őslakosok jogainak védelme. 

"Éjjel-nappal dolgozunk, hogy a közösségi médiában és hírmédiában felkeltsük a figyelmet nemzetközi szinten a helyzetre, folyamatosan kommunikálunk őslakos indián partnereinkkel Brazíliában, támogatjuk a helyi őslakos ellenállást Amazónia védelmében, vizsgáljuk a szervezeteket, amelyek az amazóniai pusztításból profitálnak és bátorítják Bolsonaro destruktív politikáját Amazónia brazil területein"

- mutatta be a társigazgató, hogy mennyire összefügg a környezetvédelem az emberi jogok védelmével.