Már a Fidesz sem tudta megmenteni őket: kizárták az NB2-ből a balmazújvárosi csapatot

Már a Fidesz sem tudta megmenteni őket: kizárták az NB2-ből a balmazújvárosi csapatot

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön kizárta a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát a másodosztályból - számolt be róla az MTI.

Az NB II-es klub honlapjának rövid híradása szerint az MLSZ elnöksége nem fogadta el a balmazújvárosiak felülvizsgálati kérelmét, így vasárnap a Soroksár SC elleni mérkőzést már nem rendezik meg.

A szövetség először július 29-én közölte, hogy megvonta a licencet a hajdúsági csapattól, de a döntés indoklását nem hozta nyilvánosságra. Augusztus 9-én a másodfokon eljáró fellebbviteli licencadó bizottság helyben hagyta az elsőfokú döntést, ennek ellenére a Balmazújváros eddig minden bajnoki meccsét lejátszotta, és hat forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a tabella 18. helyén állt.

A klub honlapján Tiba István országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) elmondta, az érvényes képviselő-testületi döntés ellenére nem történt meg az önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. tőkepótlása, az MLSZ licencadó bizottsága ezért vonta vissza az NB II-es indulási jogot.

Emlékezetes, korábban személyesen Orbán Viktor is mindent megtett azért, hogy fennmaradjon párttársa csapata, és a magyar költségvetésből 100 milliót odadobott nekik.