A választások miatt inkább visszavonják a hegyvidéki zöldterületekhez tervezett építkezéseket

Választás
MTI

Miután a közelgő önkormányzati választás miatt egy szakmai kérdés szükségtelen politikai viták kereszttüzébe került, a Hegyvidéki Önkormányzat visszavonja azt a feltételes tervezési közbeszerzést, amit a Kútvölgyi úti betonozott parkoló helyére képzelt kétszintes parkoló kapcsán kiírt – fogalmaz a XII. kerületi önkormányzat honlapján megjelent közlemény.

Bár az önkormányzat azt írja, hogy egy betonnal és aszfalttal borított parkolót akartak átalakítani a parkolót körülvevő zöldfelület meghagyásával, a kerületi lakosok egy része és ellenzéki képviselők szerint nem csak erről volt szó, hanem a zöldterület csökkentéséről is.

Mint arról lapunk is beszámolt, múlt héten pénteken írta meg a magyarepitok.hu, hogy a Kútvölgyi úton parkolóházat és sportcsarnokot készülnek építeni. A hegyvidékiek nincsenek elragadtatva az ötlettől, mert attól tartanak, hogy a beruházás újabb zöldfelületek elpusztításával járna, s sokak szerint ezt az összeget inkább a szomszédban álló két, pocsék állapotban levő egészségügyi intézmény felújítására kellene költeni. 

Az építészeti szakportál a 12. kerületi önkormányzat ajánlati felhívása alapján adott hírt a projektről. A megadott két helyrajzi szám alapján a létesítmények a Kútvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor által határolt

háromszög alakú, zöld területen létesülnek,

tehát emiatt aggódnak a beruházás ellenzői.

Az önkormányzati közlemény viszont egyértelműen jelzi azt is, hogy még elő fogják venni a terveket: „az új kiírás előtt még egyszer áttekintjük a környék valamennyi szóba jöhető intézményét, iskoláját, sportintézményét, melyik esetében merülhet fel kapacitásbővítés a diák- és szabadidősport igényeinek kielégítésére”.

Martinez Gábor jobbikos önkormányzati képviselő Facebook-oldalán azt írta: a hegyvidéki ellenzéki tiltakozásnak köszönhetően visszakozott a kerület vezetése, ezzel megszületett az első győzelem, amit október 13-án követhet a folytatás.