Az Újpest szerb vezetőedzője szerint a magyar focisták többsége nem akar fejlődni

Újpest
Zsótér Donát (lilában) a Kisvárda ellen
Újpest Fc - Facebook

Nebojsa Vignjevics, az Újpest labdarúgó csapatának szerb edzője adott interjút Mészáros Lőrinc sportnapilapjának, a Nemzeti Sportnak. A szerb tréner nehéz helyzetben van, mert a NER-hez közvetlenül bekötött klubok már nemcsak anyagilag, hanem szakmailag is elhúztak a belga Roderick Duchatelet által tulajdonolt lila-fehérektől. Jellemző, hogy Mészáros Lőrinc csapata, a Felcsút minden különösebb gond nélkül győzte az Újpestet (3-1), de a Seszták Miklóshoz tartozó Kisvárda is megverte őket legutóbb 2-0-ra, többek között a minőségi idegenlégiósaik miatt (jellemző, a lilák a NER-rel csak üzletelő Leisztinger Tamás-féle Diósgyőrön tudtak eddig felülkerekedni idén).

Vignjevics is tisztában van azzal, hogy

"a mostani idény különösen nehéznek ígérkezik",

hiszen már nemcsak a MOL Fehérvár és az FTC jobb anyagi lehetőségeit kell kompenzálniuk, több magyar csapat is a lilák előtt jár.

Persze, a szakmai háttér sem tökéletes Újpesten - a keret szűk, de az öltözői szemlélet sem tökéletes.

Íme egy ezt bizonyító idézet az interjúból:

"Ha már az Újpest két korábbi légiósát említette: mi az oka, hogy Bardi és Diarra szinte végig a kezdőben szerepelt, ezzel szemben több magyar játékos ígéretes kezdés után a kispadra került?

Bardi jelenleg a spanyol, Diarra a török élvonalban szerepel. Ambiciózusak voltak, szerettek itt futballozni, de nem akartak sokáig maradni. Amikor a macedón futballista aláírta az első újpesti szerződését, a keret egyik legkevesebbet kereső futballistája volt, de a teljesítményével akart többet elérni. Nem mindig tudott fejlődni, de mindig erre törekedett. A magyar játékosok többségéből ez hiányzik. A saját hazájukban játszanak, jó fizetésért, barátok és családtagok veszik őket körül, ezért nem akarnak külföldre igazolni.

Mivel nem akarnak fejlődni, az eleinte kimagasló teljesítmény előbb stagnál, majd visszaesik. Az említett külföldiek minden meccsen úgy játszottak, mintha az életük múlna rajta."