Több mint 4 kg kábítószert találtak egy vietnami férfinál

Több mint 4 kg kábítószert találtak egy vietnami férfinál

Több mint négy kilogramm fehér és sárga színű kábítószergyanús anyagot talált a rendőrség egy vietnami, Budapesten élő férfi autójában kedd hajnalban az M1-es autópályán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a police.hu oldalon. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) jelentős mennyiségben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja, illetve közokirat-hamisítás gyanúja miatt folytat eljárást a férfi ellen. A közokirat-hamisítás gyanúját az indokolja, hogy a külföldi férfi a rendőri ellenőrzés során beismerte, hogy hamis okmányt mutatott be. 

A nyomozás adatai alapján a férfi rendszeresen külföldre utazott, hogy az onnan Magyarországra behozott kábítószert felhígítsa, majd eladja - olvasható a honlapon.  

A férfi fővárosi lakásában tartott házkutatáskor további 66 gramm metamfetamint, valamint a kábítószer porciózásához és terjesztéséhez használt eszközöket találtak a rendőrök. Az illetékes bíróság csütörtökön elrendelte a vietnami férfi letartoztatását.