Trump: Boris Johnson tudja, hogyan kell győzni

Trump: Boris Johnson tudja, hogyan kell győzni

Az amerikai elnök közvetlenül az előtt nyilatkozott, hogy a londoni alsóház elfogadta a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezetet.

Nincs ok aggodalomra Boris Johnson brit kormányfő politikai jövője miatt - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök szerdán.

Az MTI azt írja: az amerikai elnök a Fehér Házban újságírók előtt hangoztatta: Boris Johnson „tudja, hogyan kell győzni”.

„Boris a barátom, aki teljes erőbedobással harcol a győzelem érdekében”

- fogalmazott. Majd a brit kormányfő és a parlament közötti vitára utalva hozzáfűzte, hogy - mint fogalmazott - nem kell aggódni a miniszterelnökért.

Az amerikai elnök közvetlenül az előtt nyilatkozott, hogy a londoni alsóház szerda este elfogadta a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezetet, a brit kormányfő pedig ezt követően előrehozott választás kiírását kezdeményezte.

Donald Trump korábban többször és nyilvánosan is kifejezte barátságát és elismerését a brit politikus iránt.

„Boris pontosan az az ember, akire az Egyesült Királyságnak szüksége van”

 - írta Twitteren még augusztusban, amikor Johnson bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti a parlament tevékenységét.

Csütörtökön Londonban tárgyal Mark Esper amerikai védelmi miniszter, aki Johnson mellett várhatóan megbeszéléseket folytat a szintén Londonban tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel is.