Mirkóczki Ádám: az ellenzéki vezetésű településeken megdőlt a fideszes hazugság

Mirkóczki Ádám: az ellenzéki vezetésű településeken megdőlt a fideszes hazugság

Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő, az ellenzéki pártok által támogatott egri Egységben a Városért Egyesület polgármesterjelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, a mai napon Pintér Tamás (Jobbik) dunaújvárosi polgármesterjelölttel közösen Botka Lászlónál járt látogatóban Szegeden. 

Mint mondta, személyesen is szerette volna megtapasztalni, hogy egy "arra alklamas személy" fejlődőpályára állít egy várost. Mirkóczki Ádám a vizit kapcsán arra jutott, megdőlt az a fideszes kampányhazugság miszerint,

ha egy településen ellenzéki vezetőt választanak, "akkor mindennek vége, a Nap sem kell fel", és minden pénzforrás el lesz zárva. 

A politikus Eger kapcsán megjegyezte, a Modern Városok Program keretében aláírt szerződések akkor is érvényesek maradnak, ha leváltják a fideszes Habis Lászlót, másrészt a 2021-ig tartó uniós forrásokat sem befolyásolják, ha a változást akarók kerülnek többségbe a hevesi megyeszékhelyen.

Hangsúlyozta azt is, hogy ketté tudta választani az önkormányzatiságot a pártpolitikától, s az utóbbit a maga részéről lezárta. Mirkóczki Ádám aláhúzta, nincsenek olyan ideológiai gátak, hogy ne tudna együttműködni valakivel Eger érdekében. Közölte, világos vízió, szakértői gárda segíti a város fejlődésének sikerre vitelében. Eger adottságait figyelembe véve, csak a politikai szándékon múlik az innováció, azonban a fideszes városvezetés befásult - vélekedett a politikus, hozzátéve: Eger legjobb marketingese még mindig Gárdonyi Géza, Egernek frissítésre, fiatalításra van szüksége.

Szóba került a Jobbik önkormányzati programja is, amellyel kapcsolatban megjegyezte, alapvetőnek tartja az önkormányzatok jogosítványainak megerősítését, kiterjesztését. Kérdésre válaszolva elmondta, Jakab Pétert alkalmasnak tartja a Jobbik vezetésére, "rengeteg frissesség és dinamizmus van benne", igaz, azt nem tudja, kik indulnak még a pártelnökségért. Mirkóczki Ádám elismerte azt is, már vannak olyan - egyelőre nem publikus - forgatókönyvek, amelyekkel megfordítható a párt támogatottságában jelenleg tapasztalható tendencia.