Véres vasdrótot szedtek le egy kutya nyakáról

Véres vasdrótot szedtek le egy kutya nyakáról

Bizonyára megfizethetetlenül drága lett volna egy normális nyakörvet vennie annak az 54 éves dánszentmiklósi férfinak, akinek háza udvarán kínok kínjai közt találtak meg egy kutyát.

Az állatkínzó ugyanis a rendőrség honlapján megjelent beszámoló szerint egy vasdrótot tekert a kutya nyaka köré, majd ehhez csatlakoztatta a láncot. De legalább spórolt egy ezrest.

A kutyát még júniusban szabadították ki a fogságból, bár az nem derül ki a rendőrségi közleményből, hogy elkobozták-e gazdájától. Mindenesetre feltételezhetően igen, hiszen a férfit állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az iratokat most adták át az ügyészségnek, ami majd vádat emelhet vele szemben.

Már ha normálisan emel: nemrég egy tíz kutyát halálra éheztetett és szomjaztatott nővel szemben kapásból felfüggesztettet kért a Miskolci Járási Ügyészség, miközben állatvédelmi szervezetek azért folytattak országszerte tüntetéseket, hogy az állatkínzási ügyekben az elrettentés eszközeként rendszeresítsék a letöltendő szabadságvesztések kiszabását.

A rendőrség a dánszentmiklósi ügyben azt írja, a drót a kutya nyakán folytonossági sérülést okozott, és az elsődleges állatorvosi vizsgálat szerint a drót által okozott seb a megfelelő kezelés hiányában az állat pusztulását okozhatta volna.