Nincs megállás: még több adományklímát kapnak a kórházak

Nincs megállás: még több adományklímát kapnak a kórházak

Továbbra is sikeresen zajlik az a példaértékű társadalmi felelősségvállalási akció, amit a kórházi szülői ágyak beszerzése kapcsán megismert Orosvári Zsolt vezet: csütörtökön újabb adományklímát kapott a fővárosi Bethesda Gyermekkórház égési osztálya.

Ez azt jelenti, hogy a korábban felszerelt két berendezést ezúttal három újabb követte, ezzel megoldódni látszik a tartós ápolásra szoruló gyermekek kórtermeinek klimatizálása.

Az egészségügyi intézmények fejlesztését ezúttal sem állami pénzből, hanem társadalmi összefogásból sikerül elérni: Orosvári Zsolt lapunknak rámutatott, hogy szervezése alatt jótékonyságra fogékony klímakereskedő, valamint beüzemelést végző cégek segítenek a kórházaknak, a szükséges pénzösszegeket pedig civil adományokból fedezik.

A légkondicionálókat ezúttal is kifejezetten kórházi gyermekosztályok kapják, ahogyan korábban is azokat a szülőket segítették ki modern kempingágyakkal az Ágyat az anyukáknak! akció keretében, akik gyermekeik mellett töltötték –gyakran pokrócokon fekve, székeken ülve- az éjszakákat.

A fővárosi helyszín után két héten belül a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztálya kap újabb klímát, Szegeden pedig a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának komplett fertőzőosztályát szerelik fel 5 darab géppel. Tudomásunk szerint itt a berendezések és a kivitelezők már rendelkezésre állnak, jelenleg egyeztetések zajlanak az intézménnyel. Mindkét fejlesztés oroszlánrészét jótékony klímavállalkozók fedezik.

Orosvári Zsolttal készült interjúnkat ide kattintva olvashatják.