Mindent egy lapra: Újpest fideszes polgármestere nem indul sem egyéniben, sem pedig listán

Wintermantel Zsolt

Az újpesti Fidesz bejelentette kompenzációs listáját a Helyi Választási Bizottságnál, melyet a testület a legutóbbi ülésén el is fogadott - írja az Újpesti Hírmondó

A jelenleg regnáló polgármester, Wintermantel Zsolt nem indul sem egyéniben, sem pedig kompenzációs listán, tehát kizárólag a polgármesteri székért indul, ami azt is jelenti, hogy egy esetleges választási vereség esetén semmilyen pozícióhoz nem jutna a városházán és kénytelen lenne távozni az újpesti közéletből. A kompenzációs lista első helyét Wintermantel helyett Rádi Attila, eddigi alpolgármester foglalja el.

Újpesten, a hírek szerint rendkívül szoros küzdelem várható az ellenzék közös jelöltje, Déri Tibor és Wintermantel Zsolt között.

Az utóbbi időben Wintermantel Zsolttól többen is elfordultak, miután a gyanú szerint a törzshelyének számító szórakozóhelyet, súlyos közpénzekkel tömte ki, de a választás előtt mindig aktívan Újpest-szurkoló polgármesternek, az új címer ellen tüntető lila-fehér klub szurkolói is üzentek: 

Polgi, kevesebb Facebook poszt, több segítség! Ne addig legyél Újpest szurkoló, amíg hasznod van belőle!” 

.

Félve az esetleges váltástól, még a narancssárga színt is elhagyta az újpesti Fidesz, a IV. kerületi alapszervezet választási standjai ugyanis lilába borultak, a sarokban elrejtett Fidesz-logóval.

A színválasztás a lokálpatrióta érzésekre játszik, de pechére az ellenzéki pártok többsége által támogatott polgármesterjelöltet, Déri Tibort adó Momentum színe is lila, így a párt saját aktivistái szintén lilában gyűjtötték az aláírásokat a piaccsarnok előtt - tovább gyengítve Wintermantel stábjának esélyeit - ahol leginkább lelkes diákmunkások mosolyogtak az elhaladó tömegre. 

Déri Tibor (balra) és az üres fideszes lila stand

Ismeretlen külföldiek nevére küldtek választási értesítőt Újpesten, a jegyző feljelentette az ügyet nyilvánosságra hozó idős hölgyet

Hat, nevük alapján feltehetően közel-keleti származású választópolgárnak küldött értesítőt a nemzeti Választási Iroda egy újpesti társasházba. A probléma csupán az, hogy a lakás tulajdonosának fogalma sincs róla, kik ezek az emberek. A különböző újpesti Facebook-csoportokban napok óta futótűzként terjed egy bejegyzés, mely szerint az egyik Nyár utcai társasház lépcsőházában az egyik lakó talált hat darab, nevük alapján feltehetően arab személyek részére kiállított választási értesítőt.