Mindent egy lapra: Újpest fideszes polgármestere nem indul sem egyéniben, sem pedig listán

Wintermantel Zsolt

Az újpesti Fidesz bejelentette kompenzációs listáját a Helyi Választási Bizottságnál, melyet a testület a legutóbbi ülésén el is fogadott - írja az Újpesti Hírmondó

A jelenleg regnáló polgármester, Wintermantel Zsolt nem indul sem egyéniben, sem pedig kompenzációs listán, tehát kizárólag a polgármesteri székért indul, ami azt is jelenti, hogy egy esetleges választási vereség esetén semmilyen pozícióhoz nem jutna a városházán és kénytelen lenne távozni az újpesti közéletből. A kompenzációs lista első helyét Wintermantel helyett Rádi Attila, eddigi alpolgármester foglalja el.

Újpesten, a hírek szerint rendkívül szoros küzdelem várható az ellenzék közös jelöltje, Déri Tibor és Wintermantel Zsolt között.

Az utóbbi időben Wintermantel Zsolttól többen is elfordultak, miután a gyanú szerint a törzshelyének számító szórakozóhelyet, súlyos közpénzekkel tömte ki, de a választás előtt mindig aktívan Újpest-szurkoló polgármesternek, az új címer ellen tüntető lila-fehér klub szurkolói is üzentek: 

Polgi, kevesebb Facebook poszt, több segítség! Ne addig legyél Újpest szurkoló, amíg hasznod van belőle!” 

.

Félve az esetleges váltástól, még a narancssárga színt is elhagyta az újpesti Fidesz, a IV. kerületi alapszervezet választási standjai ugyanis lilába borultak, a sarokban elrejtett Fidesz-logóval.

A színválasztás a lokálpatrióta érzésekre játszik, de pechére az ellenzéki pártok többsége által támogatott polgármesterjelöltet, Déri Tibort adó Momentum színe is lila, így a párt saját aktivistái szintén lilában gyűjtötték az aláírásokat a piaccsarnok előtt - tovább gyengítve Wintermantel stábjának esélyeit - ahol leginkább lelkes diákmunkások mosolyogtak az elhaladó tömegre. 

.
Déri Tibor (balra) és az üres fideszes lila stand

Ismeretlen külföldiek nevére küldtek választási értesítőt Újpesten, a jegyző feljelentette az ügyet nyilvánosságra hozó idős hölgyet

Hat, nevük alapján feltehetően közel-keleti származású választópolgárnak küldött értesítőt a nemzeti Választási Iroda egy újpesti társasházba. A probléma csupán az, hogy a lakás tulajdonosának fogalma sincs róla, kik ezek az emberek. A különböző újpesti Facebook-csoportokban napok óta futótűzként terjed egy bejegyzés, mely szerint az egyik Nyár utcai társasház lépcsőházában az egyik lakó talált hat darab, nevük alapján feltehetően arab személyek részére kiállított választási értesítőt.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1