A világ legdrágább lisztjéből remélt hasznot egy drogbáróaspiráns Tokajon

A világ legdrágább lisztjéből remélt hasznot egy drogbáróaspiráns Tokajon

105 millió forintot fizetett ki hat kiló lisztért egy tokaji férfi - nagyjából így lehet összefoglalni a rendőrség honlapján megjelent közlemény lényegét. A borsodi férfi gyorsan, sok pénzt szeretett volna, egy hatfős társaság pedig elhitette vele, hogy részese lehet egy nagyszabású drogüzletnek, amelyből busás haszonra tehet szert.

F. Lászlóék júniusban és júliusban összesen több mint százmillió forintot csaltak ki a sértettől. Június 8-án Budapesten 15 millió forintot vettek át tőle hatvanezer darab kábítószernek mondott "bogyó" beszerzésére. F. László bűntársaival el is játszatta a drogvásárlást, amelyet közben telefonon közvetített a sértettnek.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/N246K4gdtaA.jpg?itok=aFb0-HeR","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=N246K4gdtaA","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Június 26-án egy külföldről érkező 180 milliós drogszállítmány éjszakai átvételét színlelték. Az átadást a 37-es úthoz szervezték. A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot adott át, majd a közelben "megtalálták" az oda készített hat, egyenként egykilós, lefóliázott csomagot, amelyekben kokain helyett liszt volt. 

A sértett előtt próbaadagot vettek a lisztből, és azt mondták, hogy az anyag százszázalékos tisztaságú kokain.

Júliusban még három alkalommal összesen 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén. A rendőrség szerint F. László milliós fizetséget adott bűntársainak a közreműködésükért a csalással megszerzett pénzből.

Szeptember 5-én F. Lászlót és négy társát elfogták csalás miatt, ötödik bűntársukat körözik. A házkutatások során 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, ingóságokat.