A külügy cáfolja, hogy elrabolták volna a magyar fotóriportert Líbiában

Szabó Gergely

Hétfő este a Lana líbiai hírügynökségre hivatkozva az olasz Rai azt közölte, hogy egy magyar fotóriportert fegyveresek hurcoltak el egy tripoli szállodából, kísérőjének azonban sikerült megszökni.

Az emberrablásról több részletet egyelőre nem tudni, a nemzeti egységkormány is csak annyit közölt, hogy hozzáértők követték el. A szálloda szerint az újságíró már kicsekkolt, és semmilyen személyes tárgyat nem találtak a szobájában. A Lana arról is ír, hogy a magyar férfi egy videón is megjelenik, ahol elrablói azt követelik, mondja azt, "Allah akbar".

Aztán egy szintén helyi helyi forrás a Lybia Observer nevű angol nyelvű oldal Twitter-oldalán azt közölték, hogy a férfi sebesülést szenvedett egy dróntámadásban és kórházban van. Erről tanúskodik a mellékelt fotó is.

Szabó Gergely Hoang Viet 2006 és 2011 között a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanult, Köztársasági Ösztöndíjban is részesült, 2011-től 2018-ig pedig egy ügyvédi irodánál dolgozott. A Shutterstock gyűjteményében több fényképe is van, ezek egy része Ukrajnában és Izraelben készült - írja az Index a férfiről, akit telefonon próbáltak elérni, de a mobil ki volt kapcsolva. 

Frissítés: 

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár kedd reggel Facebook-oldalán közölte a Külügyminisztérium álláspontját a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban. Mint írta:

Információink szerint egy magyar fotóriporter szombaton a tripoli frontvonalon bombatámadás következtében megsebesült, ezt követően Tripoli egyik frontvonalhoz közeli kórházában sikeres műtéten esett át. Az emberrablással kapcsolatos híreket a tripoli Külügyminisztérium cáfolja.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

sss
2019. szeptember 19. | 07:51
A rendőrök elkapták, de azt kérik, idegeneket senki ne engedjen a lakásba.
1
sss
2019. szeptember 18. | 20:29
Salvini háttérbe szorulásával sem marad hangoskodó olaszok nélkül Európa, de egyáltalán nem biztos - Orbán baráti kézfogása ide vagy oda -, hogy ő a fülsértőbb. Véleménycikk.
1
Salvini háttérbe szorulásával sem marad hangoskodó olaszok nélkül Európa, de egyáltalán nem biztos - Orbán baráti kézfogása ide vagy oda -, hogy ő a fülsértőbb. Véleménycikk.
Most vajon kik fogják jelképesen visszaadni?
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!