3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a kormány egy francia cégnek

3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a kormány egy francia cégnek

Az elmúlt évek gazdaságpolitikai eredményei, az alacsony adók és a munkára rakodó adóterhek fokozatos csökkentése tették vonzóvá Magyarországot és Dorog térségét - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a francia GMD járműalkatrészeket gyártó alumíniumöntödéjének felavatásán a Dorogi Ipari Parkban.

Dorogon munkásszálló is épülhet, helyszíni riportunk:

40 kilométerre vagyunk Budapesttől, 60 ezer forinttal keresnek itt kevesebbet az emberek

Dorogon 335 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból építhetnek munkásszállót egy francia cég miatt - mondta lapunknak Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője azon a helyen, ahova tervezik a három egységből álló létesítményt. A politikus szerint a jelenlegi tendenciák alapján vendégmunkások érkezhetnek majd Dorogra.

Az új üzem, a legkorszerűbb technikákat alkalmazva, 240 munkahelyet teremt.

A miniszter az átadás előtt közölte, a beruházás értéke 20 milliárd forint, melyhez a kormány 2,9 milliárd vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Szijjártó Péter kiemelte, a beruházásért jelentős volt a verseny, mivel a GMD-csoport leányvállalataival a világ 14 országában van jelen.

(MTI)

1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a kormány egy kínai beruházásra

A magyar gazdaság jövendő sikereinek kulcsát alapvetően az adja, hogy "milyen gyorsan tudunk átállni az új, már digitális világgazdasági rendszerre" - állapította meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Intretech Hungary Kft. kapuvári üzemének pénteki avatóján. Az Intretech Hungary Kft. 8,8 milliárd forintos beruházása a legmodernebb termelési és termelésirányítási technológiákat hozza Magyarországra.