Ez nem a Szerencsekerék, itt nincs második lehetőség - A Jobbik felszólította a Fideszt, hogy hívják vissza Klausmann Viktort

Ez nem a Szerencsekerék, itt nincs második lehetőség - A Jobbik felszólította a Fideszt, hogy hívják vissza Klausmann Viktort

Nem tudjuk, hogy gondolja bárki, hogyha egy céget képtelen megfelelően vezetni, akkor hogy fog boldogulni egy nagyváros élén - közölte a bíróság által a cégvezetéstől öt évre eltiltott Klasumann Viktor kapcsán Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese mai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt képviselője emlékeztetett: a Fidesz-KDNP gyöngyösi polgármesterjelöltjére egy 50 ezer forintos köztartozás miatt rótták ki a tiltást, az általa vezetett Magyar Sportakadémia Kft. pedig kényszertörlésre került.

Lukács szerint a bíróság döntése azt támasztja alá, hogy Klausmann Viktor alkalmatlan a cégvezetésre, ezért szerinte jogosan merül föl a kérdés:

"Miként akar majd Klausmann Viktor egy cégnél jóval nagyobb települést vezetni, ha egy pármillió forintos törzstőkéjű céggel sem boldogult?"

A gondolatmenetet továbbfűzve hozzátette, igen veszélyes lenne, ha esetleg egy ilyen személy hozzáférhet majd egy ekkora település kasszájához, mert

"ha valami balul sül el, akkor a Szerencsekerékben ugyan kétszer lehetett pörgetni, de a valós életben nincs második lehetőség, ha eljátssza a gyöngyösiek anyagi biztonságát".

A Jobbik ezért felszólítja a Fideszt, hogy léptesse vissza Klausmann Viktort, mert a városvezetésre is egyértelműen alkalmatlan

- mondta Lukács László, aki szerint épp ideje, hogy a Fidesz belássa, hogy az emberek életével és vagyoni lehetőségeivel nem szabad játszani. Az ellenzéki képviselő szerint Gyöngyös jövőjét nem szabad egy olyan emberre bízni, akinek ilyen zavaros cégügyei voltak.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese arra is rámutatott, hogy az önkormányzati törvényben felfedeztek egy kiskaput, amely a polgármesterek esetében lehetővé teszi, hogy hasonló ítéletek után is betölthessék a posztjukat, holott az önkormányzati képviselők esetében az ilyen ügyek méltatlansági eljárást és a megbízatásuk megszűnését vonják maguk után.

A jobbikos honatya szerint nem világos, hogy a Fidesz direkt hozta-e létre ezt a kiskaput, vagy véletlenül alakult-e így, de elmondása szerint mindegy is, mert pártjának az az álláspontja, hogy a polgármesterekre fokozottan kell vonatkoznia az önkormányzati képviselőkre vonatkozó szabályozásnak.

"Ezért a Jobbik ma olyan módosító javaslatot nyújt be az önkormányzati törvényhez, ami garantálja, hogy senki, így Klausmann Viktor se lehessen polgármester, akit a bíróság a megbízatása előtti öt évben jogerősen eltiltott a cégvezetéstől"

- jelentette be Lukács, aki hozzátette, hogy a Fidesz gyöngyösi jelöltje nem csak az üzleti életben herdálta el a belé vetett bizalmat, hanem az emberek bizalmát is eljátszotta,
és papírja van arról, hogy nem alkalmas a város vezetésére.

Eltiltották a cégvezetéstől a fideszes polgármesterjelöltet, a Szerencsekerék korábbi műsorvezetőjét

Öt évre eltiltották a cégvezetéstől és bármely cégben kizárólagos vagy többségi befolyás szerzésétől a Fidesz gyöngyösi polgármesterjelöltjét, a Szerencsekerék egykori műsorvezetőjét, Klausmann Viktort - áll a Cégközlönyben. Emiatt a pártpolitikussá vált egykori tévés személyiség egyik cége, a Magyar Sportakadémia Kft. került kényszertörlés alá, a 2015-ben kiszabott ötéves eltiltás azonban csak most lett nyilvános.