Megoldaná a veszprémi hajléktalankérdést a helyi Jobbik

Megoldaná a veszprémi hajléktalankérdést a helyi Jobbik

Bemutatta a Jobbik veszprémi képviselőjelöltjeit Varga-Damm Andrea, Kovács Rajmundot és Kerekes Miklóst az ellenzéki pártok együttműködése keretében indítják.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője a sajtótájékoztató elején arra hívta fel a figyelmet az önkormányzati választásokkal kapcsolatban, hogy a Fidesz számos helyen ingyencirkusszal próbálja elnyerni a szavazók bizalmát, azaz gyakorlatilag megpróbálja megvásárolni a voksokat. Varga-Damm Andrea szerint ezeknek az osztogatásoknak a költsége olyan fontos dolgok elől veszi el a pénzt, mint az idősgondozás vagy a közmunkabér-emelés.

Legalább a szemetet vigyék el

A 11-es számú egyéni választókerületben induló Kerekes Miklós a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta. A teljes ellenzék támogatását maga mögött tudó jobbikos jelölt szerint vagy gyakoribb szállításra vagy pedig több hulladékgyűjtő szigetre lenne szükség, ezt jelzik a környéken található, szinte állandóan tömött szelektív kukák.

A zöldhulladék elszállítása sem problémamentes, Kerekes szerint az, hogy a levágott növények napokig, hetekig a szabadban hevernek, nemcsak a városképet rontja, hanem kellemetlenséget okoznak az arra allergiásoknak.

Tiszta, randalírozásmentes belváros

A Jobbik ellenzéki támogatással induló belvárosi jelöltje a hajléktalankérdés gyors megoldását ígérte a városközpontban. Kovács Rajmund szerint a jelenlegi vezetés annak ellenére sem rendezte a problémát, hogy gyakran bedrogozva, részegen randalíroznak az utcán élők, miközben a zöldterületeken végzik a dolgukat.

A jobbikos képviselőjelölt a problémát úgy oldaná meg, hogy azokon a területeken fokozott ellenőrzést kérne a rendőrségtől, ahol mindennapos a randalírozás, a hajléktalanszállót pedig a vasútállomástól kijjebb költöztetné.