Halottak tértek vissza, hogy aláírjanak a Munkáspárt és a Mi Hazánk zuglói jelöltjeinek

Szellemek

A Munkáspárt és a Mi Hazánk polgármester- és képviselő-jelöltjei annyira népszerűek Zuglóban, hogy még a kerület elhunyt polgárai közül is sokan őket támogatják – derül ki Várnai László, a Civilzugló Egyesület polgármester-jelöltjének blogbejegyzéséből

"Dr Papp Imre a Helyi Választási Iroda vezetője tájékoztatja a bizottságot, hogy az alánlóíveken több személy passzív státuszba került a Központi Névjegyzékben. A HVI szerint alappal feltételezhető, hogy ezen aláírástevők az aláírás időpontja előtt elhunytak." 

 -áll Koch János munkáspárti és Czeglédi János Mi Hazánk-os polgármester-jelölt, illetve a két párt több képviselő-jelöltjének nyilvántartásba vételi határozatában megjegyzésként. A Helyi Választási Iroda felkérte a Helyi Választási Bizottságot, hogy „a szükséges intézkedéseket tegye meg", 

Várnai szerint a paranormális jelenség oka mögött az állhat, hogy „egész egyszerűen más pártoktól kapott régi, illegálisan rögzített adatokat, lemásolt ajánlóíveket írtak át, az aláírásokkal együtt„.

Hozzáteszi, hogy ez a választás rendjének megsértése, illetve a magán- és közokirat hamisítás tényállását is kimeríti.

„Remélem e nyilvánvaló csalások ellen ugyanolyan rámenősségel és gyorsasággal jár el a rendőrség, mint Pikó Andrásék ellen.”

 -jegyzi meg Várnai.