Von der Leyen: nem vehetik el a nyelvünket

Von der Leyen

Ursula von der Leyent többen is idegenellenesnek nevezték, miután bejelentette, hogy biztosi portfóliót hoz létre "az európai életmód" védelmében. A leendő bizottsági elnök erre először úgy reagált, hogy Twitteren posztolta a Lisszaboni szerződés egy passzusát, ami az európai értékekről szól: emberi méltóság tisztelete, szabadság, egyenlőség, demokrácia, emberi jogok.

Von der Leyen viszont nem úszta meg ennyivel, például a populista Nemzeti Tömörülés vezetője, Marine Le Pen az idegenellenesek győzelmének állította be Leyen tervét, ezért az új európai vezető véleménycikkben reagált, ami több lapban is megjelent.

Leyen szerint azokban az időkben, amikor kívülről idegen hatalmak próbálnak beavatkozni a választásainkba, belülről nacionalista szlogeneket használó populisták destabilizálnák az EU-t, nem engedhetjük, hogy ezek az erők elrabolják annak meghatározását, hogy mit jelent az európai életmód. Leyen szerint a populisták pont a fentebb sorolt alapok ellentétét akarják jelentésként beletuszkokolni ebbe a fogalomba.

(444/Politico)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.