Helyhiány miatt konténerekben kell tanulnia a gyerekeknek Dunakeszin

.

Az óriási helyhiány miatt konténerekben tanítják a gyermekeket a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban. A város ellenzéki polgármesterjelöltje, Gerner Péter szerint a probléma oka az, hogy a város egyedüli gimnáziumában több mint 800 diák tanul, miközben korábban 400 tanulóra lett tervezve.

A helyiek közül rengetegen kinyilvánították már nemtetszésüket a helyhiány miatt, ami a város gimnáziumát sújtja. A "mostoha körülmények" folytán, már a szülők és a pedagógusok is panaszkodtak.

„A városban 2500 középiskolás korú gyermek él, ezek közül több mint 1500-an más városban kénytelenek tanulni”

– tette hozzá a polgármesterjelölt.

.

Az általános iskolásoknál sem jobb a helyzet, hiszen 5000 gyermekből csupán 3400-an tudnak Dunakeszin tanulni.

„Akik bejutnak, azok viszont méltatlan körülmények között, folyosón leválasztott osztálytermekben vagy éppenséggel, konténerekben kell tanulniuk.”

Gerner szerint Dióssi Csaba polgármester az elmúlt 9 évben nem kezdett semmit ezzel a problémával. Ezért felszólítja a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, Tuzson Bencét és az illetékes tankerületet, hogy oldják meg ezt a méltánytalan helyzetet.

A konténeres tantermek nem számítanak új jelenségnek a városban, 2014-ben a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai is ilyen körülmények között tanultak.

A polgármesterjelölt kiemelte, hogy teljes mellszélességgel támogatják az új iskolák megépülését, illetve a jelenlegiek bővítését. Másrészt annak érdekében, hogy az országos tanárhiány ne érintse a város iskoláit, bérlakásokat szeretnének építeni a helyi iskolákban tanító pedagógusoknak.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
sss
2020. február 26. | 16:40
sss
2020. február 26. | 15:59
A Nemzeti Népegészségügyi Központ részéről semmilyen továbbképzésben nem részesültek.