Helyhiány miatt konténerekben kell tanulnia a gyerekeknek Dunakeszin

.

Az óriási helyhiány miatt konténerekben tanítják a gyermekeket a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban. A város ellenzéki polgármesterjelöltje, Gerner Péter szerint a probléma oka az, hogy a város egyedüli gimnáziumában több mint 800 diák tanul, miközben korábban 400 tanulóra lett tervezve.

A helyiek közül rengetegen kinyilvánították már nemtetszésüket a helyhiány miatt, ami a város gimnáziumát sújtja. A "mostoha körülmények" folytán, már a szülők és a pedagógusok is panaszkodtak.

„A városban 2500 középiskolás korú gyermek él, ezek közül több mint 1500-an más városban kénytelenek tanulni”

– tette hozzá a polgármesterjelölt.

.

Az általános iskolásoknál sem jobb a helyzet, hiszen 5000 gyermekből csupán 3400-an tudnak Dunakeszin tanulni.

„Akik bejutnak, azok viszont méltatlan körülmények között, folyosón leválasztott osztálytermekben vagy éppenséggel, konténerekben kell tanulniuk.”

Gerner szerint Dióssi Csaba polgármester az elmúlt 9 évben nem kezdett semmit ezzel a problémával. Ezért felszólítja a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, Tuzson Bencét és az illetékes tankerületet, hogy oldják meg ezt a méltánytalan helyzetet.

A konténeres tantermek nem számítanak új jelenségnek a városban, 2014-ben a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai is ilyen körülmények között tanultak.

A polgármesterjelölt kiemelte, hogy teljes mellszélességgel támogatják az új iskolák megépülését, illetve a jelenlegiek bővítését. Másrészt annak érdekében, hogy az országos tanárhiány ne érintse a város iskoláit, bérlakásokat szeretnének építeni a helyi iskolákban tanító pedagógusoknak.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.