Nem lehet kérdezni arról Orbán Viktort, hogy miből fizette luxusnyaralását

Orbán Viktor
Fotó: MTI

Magánszigetes luxusnyaralásáról kérdezte volna a miniszterelnököt az egyik ellenzéki politikus, azonban a kérdést visszadobta Kövér László hivatala - vette észre a 444.hu. A DK-s Gréczy Zsolt azt szerette volna megtudni, hogy igazak-e azok a horvát lapértesülések, amely szerint Orbán Viktor helikopterrel érkezett egy Smokvica Velára nevű nyaralószigetre, amelyet egy Csányi Sándor OTP-vezér egyik érdekeltsége bére. Az ellenzéki politikus arra is kíváncsi volt, hogy miből fizette a programokat a legendásan kevés megtakarításból magángépekkel repkedő luxus-miniszterelnök.

Kövér László házelnök azonban a Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére elutasította a kérdést. A döntést azzal indokolták, hogy a kormányfőt csak feladataival összefüggésben lehet kérdezni, magánéletéről nem:

A miniszterelnök úrhoz címzett kérdések, miszerint ,,járt-e idén augusztusban Smokvica Vela-n", ,,amennyiben igen, helikopterrel érkezett-e", ,,az utazás és a nyaralás költségét miniszterelnök úr fizette, vagy Csányi Sándor vendégeként élvezte azt", továbbá ,,amennyiben miniszterelnök úr fizette, hajlandó-e az erről szóló számlát a nyilvánosság számára bemutatni" mind a kormányfő magánéletével kapcsolatos kérdések, valamint sajtóértesüléseken alapulnak, így nem érintenek kormányzati feladat- és hatáskört. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.