Visszabontás és 266 milliós drágulás Németh Szilárd csepeli birkózóakadémiájánál

Kozma István Magyar Birkózó Akadémia
Németh Szilárd/Facebook

Már kiépítették, de rögtön vissza is bontják az átadás előtt álló csepeli birkózóakadémia főbejáratát, miután kitalálták, hogy inkább komolyabb beléptetőrendszerre lenne szükség. Emiatt 2200 millió forintról 2466 millió forintra nőtt az épület ára – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent szerződésmódosításból.

A Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt a volt csepeli polgármester és helyi SZDSZ-alapító Németh Szilárd jegyezte be a saját lakcímére, majd a magyar kormánytól két alkalommal is kétmilliárd forintos támogatást kapott céljai eléréséhez. Németh jelenleg a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, valamint országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár, és Fidesz-alelnök is egy személyben.

A csepeli Kis-Duna-part mellett épülő, leendő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia építése azért drágult meg, mert ki akarnak alakítani egy modernebb ajtóvezérlő-rendszert, a főbejáratnál pedig gyorskapura van szükségük.

A beruházás előre haladtával ismertté váltak azok a fontos, mindennapi működést meghatározó üzemeltetési igények, melyek teljesítésével azon az elvárt szinten működhet az ajtókat irányító rendszer, ami biztosítja az itt zajló sokszínű események (edzések, versenyek, rendezvények, ünnepségek) zavartalanságát és elhatárolását mind biztonsági, mind jogosultsági szempontokat figyelembe véve. Tehát szükséges egy olyan, ajtókat vezérlő rendszer kialakítása, mely lehetővé teszi a fent írtak megvalósítását

- írják az indoklásban. A leírás valószínűleg kártyás beléptetőrendszert takar.

A belső ajtókon túl a főbejáratot is átalakítják:

A kivitelezés során új igényként merült fel a Hollandi út felőli főbejárat átalakítása, fejlesztése. Tekintettel ugyanis az elkészülő csarnok multifunkciós kialakítására, szükséges, hogy a bejárati pont is feleljen meg a többrétű felhasználásnak, ezért egy modern gyorskapu rendszer kialakítása javasolt, mely egy sorompó és kapu funkcióját együtt hivatott betölteni

- olvasható a dokumentumban, amiben megjegyzik azt is, hogy

ennek beépítésével a meglévő kapuzat részbeni elbontása, átalakítása válik szükségessé,

tehát még át sem adták a komplexumot, egyes pontjain máris bontani kell. A módosításnak köszönhető áremelkedés nem csekély, a beruházás

2.199.399.156 forintról 2.466.245.141 forintra nőtt, tehát 266.845.985 forint lett a drágulás.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.