Magyarellenes kijelentések miatt megbüntették a Dinamo Bukarest csapatát

.

A magyarellenességéről ismert, Dinamo Bukarest csapatát ismét megbüntették. Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 12 ezer lejes bírságot szabott ki a Bukaresti Dinamo labdarúgóklubra - írja a Krónika.ro. 

A CNCD igazgatótanácsa – amelynek tagjai egyhangúlag döntöttek a büntetés kiszabásáról – a 2018. április 30-án rendezett Sepsi OSK–Dinamo bajnoki mérkőzésen tapasztaltak miatt határozott a szankcióról. A vendégszurkolók ugyanis a hírhedt

„Ki a magyarokkal az országból!”

rigmussal hergelték a hazai szurkolókat, ez pedig kimeríti a diszkrimináció és a gyűlöletbeszéd fogalmát.

Mint ismert, korábban a június 6-ai úzvölgyi incidensek főszereplői között több Dinamo Bukarest ultra is volt. Lapértesülések szerint mintegy 19 Dinamo Bukarest csapatához köthető "szurkoló" randalírozott a magyar sírokkal teli katonatemetőben. A Dinamo ultrák vezetője az a Valentin Jumuga, aki ahatóságok előtt sem ismeretlen, ugyanis eddig három alkalommal tiltották el sportrendezvények látogatásától. 

Jumuga az ortodoxiát nevezi az "egyetlen igaz vallásnak”, és a más vallásúak, főleg a katolikusok és a muzulmánok, valamint a magyarok ellen agitál.