Majdnem elkapta egy aszteroida a Földet

asteroid
Illusztráció/Pixabay

A BuzzFeed azt állítja, hogy megszerzett néhány emailt a NASA belső kommunikációjából, amikből az derül ki, hogy a űrkutatókat meglepetésként érte egy júliusi, óriási aszteroida érkezése a Föld közelébe. A NASA nem észlelte előzetesen a veszélyt.

A 2019 OK objektum 64 ezer kilométerre húzott el a bolygónk mellett, ami a csillagászatban kis távolságnak számít. A nagyságából arra következtetnek a szakértők, hogy 80 kilométeres körben mindent letarolt volna.

Az ilyen események viszonylag ritkák, ekkora méretű aszteroida a becslések szerint százévente kétszer kerül ennyire közel a Földhöz.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.