Orbán egy római rendezvényre megy kampányolni az olasz jobboldalnak

Orbán Viktor
Fotó: Botár Gergely/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Giorgia Meloni, a Fratelli d'Italia (Olasz Testvérek, FdI) párt elnöke meghívására Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond szombaton az Atreju nevű jobboldali rendezvényen Rómában - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke pénteken.

Orbán Viktort Az emberek és a népek Európája témakörében kérték fel előadása megtartására, amit a közönség kérdései követnek.

A Fidesz elnöke külön tárgyalást is folytat majd az FdI elnökével Rómában - közölte Havasi Bertalan.

Az Atreju a Fratelli d'Italia - azóta már megszűnt - ifjúsági tagozatának országos politikai, kulturális találkozójaként született 1998-ban, és azóta is minden év szeptemberében megrendezésre kerül Róma valamely - évről-évre változó – kerületében.

Giorgia Meloni pártelnök interjút adott a Magyar Hírlapnak, elmondta: azért választotta Magyarország miniszterelnökét, mert az Olasz Testvérek párt kiemelt figyelemmel követi a visegrádi csoport országait. Meloni szerint Orbán „félelem nélkül védte meg” Európa határait.

„Köztudott, már egy ideje együttműködés köt össze bennünket, s végtelenül boldog vagyok, hogy elfogadta meghívásunkat, és ellátogat rendezvényünkre. Felszólalásában reményeink szerint megosztja velünk nézeteit arról, hogyan kellene Európának a fenti kérdéseket kezelnie” - lelkendezett Meloni. Az olasz politikus érdekesnek tartja a magyar vállalkozások támogatási politikáját is, illetve az adózási rendszerüket.

Az Atrejun rendszeresen részt vesz és felszólal Matteo Salvini, a Liga vezetője is. Az olasz politikus neve most is szerepel a programban, de egy nappal korábban vesz részt a rendezvényen, mint Orbán Viktor. A magyar kormány nem titkolja, hogy jobban örülne egy Salvini vezette olasz kabinetnek, Orbán Viktor biztosan ki is fogja használni az alkalmat, hogy újfent támogatásáról biztosítsa Salvinit.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.