Az EU vezetői megtapsolták Greta Thurnberget, majd 50 százalékkal megemelték a magánrepülőzésre szánt keretet

Repülőgép
Juszász Imre/Pexels

Tegnap Greta Thurnberg kissé hisztérikusra is sikeredett beszédben vágta bele a világ vezetőinek képébe, hogy megölik a bolygót, és tönkre teszik a fiatalok jövőjét. A hallgatóságban ott ültek az Európai Unió képviselői is, akik a többiekkel együtt párás szemmel tapsolták meg, hogy ők tulajdonképpen magasról tesznek az általuk oly sokszor hangsúlyozott klímavédelmi célokra. S aztán 24 óra sem telt el, és bebizonyosodott, hogy ez nagyjából így is van. 

Több mint 3,5 millió euróval (nagyjából 1,1 milliárd forinttal) megemelik azt a keretet, amiből az Unió vezető tisztviselői magánrepülőgéppel utazhatnak – írja az Azonnali a Politico cikkére hivatkozva.

Az eddigi, öt évre szánt 7,14 millió eurós (2,2 milliárd forintos) keretet

50 százalékkal megemelik

10,71 milló euróra (3,3 milliárd forintra). A magángépekkel az Európai Bizottság, ls az Európai Tanács elnöke, illetve az Európai Parlament elnöksége onthatja a káros anyagokat a légkörbe az egyik leginkább környezetszennyező utazási formával. 
 
Mindezt úgy, hogy az EB új elnöke Ursula von der Leyen alatt még meg sem melegedett a bársonyszék. Az Unió első embere azt ígérte megválasztásakor, higy 

2030-ra pedig legalább felére csökken a tagállamok károsanyag-kibocsátása, 2050-re pedig teljesen klímasemlegessé válik az EU. 
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

sss
2019. december 12. | 10:22
1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.