A Honvédelmi Minisztérium most épp 8 milliárdot fizet egy orosz cégnek

A Honvédelmi Minisztérium most épp 8 milliárdot fizet egy orosz cégnek

Az mfor.hu szúrta ki a honvédelmi tárca három közbeszerzési eljárásának az eredményét - a kiírt szerződések összértéke valamint több mint nettó 10 milliárd forint.

A HM az AO Vertoljoti Rossziji moszkvai céggel a Mi-24-es harcihelikopterek fenntartására, illetve a Mi-8-as és Mi-17-es szállítóhelikopterek fenntartására is 3,9-3,9 milliárd forint értékben szerződött. A keretet 2026-ig lehet felhasználni. 

A feladatra csak az oroszok jelentkeztek, akik korábban már kötöttek egy 20 milliárd forintos szerződést a Minisztériummal.

Ezen kívül a tárca megbízta a saját cégét, a Currus Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt.-t  is 2,1 milliárd forint értékben, hogy lássa el a haditechnikai eszközök idei és jövő évi karbantartását. 

Harminc évre titkosították, hogy mennyiért veszünk páncélozott terepjárókat Erdogantól

A Népszavára hivatkozva az Alfahír is beszámolt arról a török sajtóhírről, hogy hazánk Ejder Yalcin 4x4 típusú páncélozott harci járműveket fog vásárolni Törökországtól. Ezek a terepjárók négykerék meghajtásúak, 14 tonnát nyomnak, városban és terepen is bevethetők. Ugyanakkor több kérdés megválaszolás nélkül maradt.