A polgármester lemondását követelik Csányban, mert meghalt egy kislány egy óvodai balesetben

A polgármester lemondását követelik Csányban, mert meghalt egy kislány egy óvodai balesetben

A polgármester lemondását követelik a Heves megyei Csányban, miután elhunyt egy óvodai balesetben egy 6 esztendős kislány. A gyerekek az udvaron játszottak, amikor kidőlt egy mászóka. 

A Blikk információ szerint a helyiek a tragédia után spontán megindultak az önkormányzat elé, ahol egy emberként skandálják, hogy mondjon le a polgármester. 

Korábban a szülők már jelezték, hogy rossz állapotban van a mászóka, amely miatt gyűjtést is szerveztek. Egy jótékonysági összejövetelen össze is jött 320 ezer forint, azonban nem történt semmi utána. 

A független polgármester, Medve István maga is elismerte, hogy rossz állapotban van a játszótér, azonban állítása szerint mostanában akarták felújítani azt pályázati pénzből. 

A rendőrség egyébként foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Eldőlt egy mászóka, meghalt egy kislány Csányban

Meghalt egy hatéves kislány, miután eldőlt egy mászóka a Heves megyei Csányban - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a sajtót. Soltész Bálint hozzátette: az óvoda udvarán történt balesetben további két gyermek megsérült. A rendőrség szerint a hat éves kislány már a helyszínen életét vesztette.