Amikor nem volt kampány, a NER nemet mondott az izomsorvadásban szenvedő gyermekek életmentő kezelésére

SMA
Az érintettek szeme láttára akadályozták meg a fideszes képviselők, hogy a propagandakiadások csökkentéséből finanszírozzák 30 gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő beteg életmentő gyógykezelését

Az Alfahír is beszámolt arról a jó hírről, miszerint az SMA-ban szenvedő Zente kezelésére összegyűlt a szükséges 700 millió forint. A kisfiú édesanyja egyúttal viszont arra is célzott Facebook-posztjában, hogy a százmillió forintos nagy adományozó nem más volt, mint Mészáros Lőrinc. 

Nyilván, abban semmi kivetnivaló nincs, ha a NER akár hivatalos (állami) forrásból, akár Mészáros Lőrinc bankszámláján keresztül segít egy beteg gyermeken, az azonban eléggé visszás, hogy amikor szakmapolitikai döntéseket kellett volna hozni az izomsorvadásos betegek érdekében,

a Fidesz-KDNP képviselői nemet mondtak a kezelésük finanszírozásra. 

Most már biztos, nem a beteg gyerekek kapják meg a képviselőktől elvett milliókat

Tehát így több mint 40 millió forinttal gazdagodott az Országgyűlés Hivatala. Ahogy arról beszámoltunk, kedden 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíjának csökkentéséről döntött a parlament kormánypárti többsége, miután az ellenzék obstrukcióval próbálta még decemberben meggátolni, hogy az Országgyűlés szavazzon az úgynevezett rabszolgatörvényről.

S nemcsak a parlament plenáris ülésén szavaztak nemmel az SMA-ban szenvedők gyógyíttatására, de megtették ezt az Országgyűlés szakbizottságában is úgy, hogy közben az ülésteremben ott voltak a betegek és a hozzátartozóik is. 

Nem mindig emberarcú a NER.