Újpesten is berezelhetett a Fidesz, csúcsra járatják a rágalomgyárat

Újpesten is berezelhetett a Fidesz, csúcsra járatják a rágalomgyárat

A fideszes lejárató vándorcirkusz elérte Újpestet is. Az ellenzéki polgármester-jelölt közvélemény-kutatásnak álcázott mocskolása után most az újpesti Jobbik alelnökét, Szabó Balázst vádolják cikkekben és szórólapokon, hogy „köztörvényes bűnöző”. Az ellenzéki képviselőjelölt feljelentést tesz rágalmazás miatt – írja az Újpesti Hírmondó. 

Szabó elmondta, hogy a rágalmakkal ellentétben a valóság az, hogy

büntetlen előéletű, sem a közügyektől, sem foglalkozástól, vagy tevékenységtől való eltiltás alatt nem áll, és tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezik.

Utóbbit el is küldte az Újpesti hírmondónak, a portál pedig mellékelte a cikkhez. 

Ezen felül a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkársága által vezetett, az ún. bűntettesek nyilvántartásában (az ún. priuszban) sem szerepel olyan bűncselekmény, amelyért őt korábban elítélték. Hozzátette, hogy az őt bűnözőnek beállító szórólapokat terjesztő újpesti Fidelitas elnöke, Renge Zsolt ellen szerdán feljelentést tett nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás és közérdekű tevékenységgel összefüggésben elkövetett becsületsértés miatt,

„Nyilvánvaló, hogy a fideszes Wintermantel-maffia a lejárató támadással Újpest eddigi legnagyobb ingatlanbotrányáról, az Ady-ügyről szeretné elterelni a figyelmet.”  

 - mutat rá Szabó Balázs. Ugyanakkor szerinte egyértelmű, hogy a támadás elsődleges célpontja nem ő, hanem a teljes ellenzéki együttműködés és Déri Tibor ellenzéki polgármesterjelölt. „Mivel rajta nem találnak fogást a fideszesek, ezért rajtam keresztül akarják őt besározni" - teszi hozzá Szabó. 

Az elmúlt hetekben komoly felháborodást keltett Újpesten, hogy az Ady Endre Művelődési Központ telkét Fidesz-közeli vállalkozóknak játszotta át a kormánypárti vezetésű önkormányzat, méghozzá úgy, hogy egy ingatlanszabályozási trükknek köszönhetően több mint 500 millió forintos extra nyereségre tehettek szert. 

Feljelentés született "a Fidesz eddigi legnagyobb újpesti ingatlanbotrányában"

A Momentum hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesz az újpesti Ady Endre Művelődési Ház eladásának ügyében, amelyet csak a Fidesz eddigi legnagyobb újpesti ingatlanbotrányaként tartanak számon az ellenzéki pártok. Február végén írtuk meg, hogy a lebontásra ítélt újpesti Ady Endre Művelődési Központ telkét féláron adja el az önkormányzat.

Szabó megjegyezte: ha már a fideszes lakájmédia erőszakos bűnözőket keres Újpesten, akkor talán kérdezzék meg Wintermantel Zsolt bizalmi emberét, az önkormányzati rendészet és az Újpesti Vagyonőr Kft vezetőjét, Cserna Sándort, hogy a Fidesz májusi kampányrendezvényén miért lökdösött ki egy hölgyet, aki az Árpád kórház munkásszállóvá alakítása ellen tiltakozott. 

Idegállapotban, magánemberként, baráti alapon zárta ki az ellenzékieket Varga Mihály fórumáról az újpesti rendészet vezetője

Még májusban történt, hogy Varga Mihály újpesti fórumára nem engedtek be több, a kerületben ellenzéki álláspontjáról ismert embert. A rendezvényt szervező Fidesz szerint "garázda-jellegű" magatartásuk miatt álltak útjukba a bejáratnál. Az egyik kirekesztett, Szabó Balázs, a Jobbik helyi alelnöke az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, mivel biztos benne, hogy politikai meggyőződése miatt nem engedték, hogy meghallgassa a pénzügyminisztert.

Szabó szerint az ellene indított karaktergyilkossági kísérlet is azt bizonyítja, hogy

„a botrányról botrányra bukdácsoló, fideszes Wintermantel Zsolt és köre retteg hatalmának elvesztésétől”,

ezért tesznek meg mindent az ellenzéki összefogás és jelöltjei lejáratására. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy „minden ilyen támadás csak megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk, és meg fogjuk buktatni az újpesti NER-t, a Wintermantel-maffiát”