Letagadta Eger polgármestere, hogy párttársai szétlopták a fejlesztési pénzeket, majd azt mondta, kérdezzenek mást

Letagadta Eger polgármestere, hogy párttársai szétlopták a fejlesztési pénzeket, majd azt mondta, kérdezzenek mást

1,1 milliárd forint hiányzik a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány kasszájából. A keretből egri és heves megyei fideszes önkormányzati képviselők és hozzátartozóik kaptak esetenként 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást ingatlanvásárlásra, vagy cégeik fejlesztésére. Az alapítvány büdzséjéből eltűnt összeg miatt jelenleg is folyik a nyomozás. 

Az N1TV stábja megkérdezte az ügyről Habis Lászlót, Eger fideszes polgármestere azonban meglepő választ adott. Először nem válaszolt az N1TV riporterének, majd kioktatta és azzal vádolta, hogy nem néztek utána rendesen a támogatásoknak.

Nézzenek utána, mielőtt kérdeznek.

Pedig a milliós támogatásokhoz jutó képviselők listája nyilvános, de nemcsak ők kaptak a Heves megyeieknek szánt pénzből - jutott például offshore cégnek és tatabányai vállalkozásnak is. Amikor ezzel szembesítették, azzal védekezett, hogy

nincs erről információm, kérdezzenek mást.

A saját zsebüket tömködik, miközben sorban állnak a bérlakásokért

Mirkóczki Ádám óriási hazugságnak tartja az október 13-án újrainduló városvezető nyilatkozatát. Eger ellenzéki támogatással induló polgármesterjelöltje szerint az állami pénzből vásárolt ingatlanokat magáncélra használják, az pedig bizonyítható, hogy kaptak ilyen támogatásokat, hiába tagadják.

Dúsgazdag fideszesek nem devizhiteleken tengődnek, hanem az EU-s és az állami támogatásokat csapolják elég szépen. Szerintem vállalhatatlan az, amit ebben az ügyben a polgármester képvisel.

A fideszeseknek juttatott támogatások azért is visszásak Mirkóczki Ádám szerint, mert Egerben nagyon sokan várnak bérlakásra. Az Egységben a Városért Egyesület színeiben induló polgármesterjelölt hozzátette, hogy sok helyi lakónak és vállalkozásnak is jól jött volna az a pénz, ami végül kormánypárti zsebekben kötött ki.