A kormány azt gondolta, hogy a lejárató hadjáratok után konszolidáltabb időszak következik

A kormány azt gondolta, hogy a lejárató hadjáratok után konszolidáltabb időszak következik

Kovács Zoltán szerint „lábbal tiporják” az európai jogot, mert az EP jogi bizottsága megtorpedózta Trócsányi László biztosi pozícióját.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának volt a vendége. Trócsányi László biztosi pozíciójának megtorpedózásával kapcsolatban azt mondta:

„Mi azt gondoltuk, hogy az előző Európai Parlament politikai kampányai, boszorkányüldözése és lejárató hadjárata után talán egy belátóbb és valamivel konszolidáltabb időszak következik.”

Szerinte az EP jogi bizottsága (JURI) gyakorlatilag „lábbal tiporja” az európai jogot és azt a „bosszúhadjáratot folytatja”, amelyet a „bevándorláspárti” parlamenti többség indított Magyarország ellen, amikor összeférhetetlenséget állapít meg Trócsányi László biztosi pozíciójával kapcsolatban.

Az államtitkár „teljesen nyilvánvalónak” nevezte, hogy  „koncepciós eljárásban” hurcolták meg Trócsányi Lászlót.

A magyar kormány továbbra is kiváló jelöltnek tartja Trócsányi Lászlót, olyan „européer embernek”, aki többszörösen bebizonyította: a kontinens jövőjéről alkotott összeurópai képpel megegyező perspektívákat és célokat tud megfogalmazni – hangoztatta Kovács Zoltán.

Az EP jogi bizottsága hétfőre ígért írásos indoklást a Trócsányi László jelöléséről hozott döntéséről.

(MTI)