Fideszes politikusok ugrottak rá a kórházi gyermekosztályoknak gyűjtött adományokra

Fideszes politikusok ugrottak rá a kórházi gyermekosztályoknak gyűjtött adományokra

Kormánypárti politikusok sajátítottak ki maguknak egy Békés megyei adománygyűjtést. Mága Zoltán hegedűművész –aki ugyan minden létező kormányzati támogatást megkap, de ettől még nem politikus, hanem zenész– szombati békéscsabai templomi koncertjén adománygyűjtést tartott

a gyulai és a békéscsabai kórház gyermekosztályai számára életmentő orvosi műszerek beszerzésére.

A szép gesztus nem is maradt eredmény nélkül – szúrta ki a 444.hu, hiszen 1.239.280 forint és 5 euró jött össze az adománygyűjtés során.

Csakhogy erről nem más, mint Herczeg Tamás fideszes országgyűlési képviselő számolt be Facebook-posztjában, és ezzel kiderült, hogy a kórházi vezetőknek a lelkészen túl ő, valamint a megyei kormánymegbízott kabinetfőnöke adta át a pénzt három nagy dobozban.

Ráadásul idő közben szépült is a történet, hiszen Mága Zoltán posztjával szemben nem életmentő orvosi műszerekre gyűjtöttek pénzt –gondolhatjuk, hogy arra nincs szükség egy tökéletesen működő egészségügyben-, hanem a „komfort fokozatot” javítják belőle.

Egyébként az elmúlt évben számtalan esetben számolhattunk be gyermekosztályoknak történő gyűjtésekről, az Orosvári Zsolt-féle akciókban például szülői ágyakat adományoztak, majd klímákat szereltek fel a kórházakba. Igaz, ott nem fotózkodtak politikusok.