Erről ugatnak: felfüggesztettet kapott az állatkínzó, később agyonverte a kutyáját

Erről ugatnak: felfüggesztettet kapott az állatkínzó, később agyonverte a kutyáját

Egy korábbi, felfüggesztett büntetése után újabb állatkínzás miatt emeltek vádat egy zalai férfi ellen - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Az állatvédő szervezetek nem győzik hangsúlyozni, hogy letöltendő ítéletek nélkül nem lesz elrettentő erő.

Pirger Csaba közölte: az 57 éves dióskáli férfit a bíróság korábban állatkínzás miatt egyszer már felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

A szóvivő a mostani ügyéről azt mondta: a férfi a háza udvarán tartotta 10 év körüli keverék kutyáját, de az ebet augusztusban agyonütötte.

A megláncolt kutyát baltájával kétszer fejen ütötte, amitől az elpusztult, az állat tetemét pedig ezután elásta.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a férfi ellen ismét állatkínzás miatt emelt vádat. Így már tényleg minden lehetősége megvan rá, hogy letöltendő szabadságvesztést kapjon.

Szurkolók elől menekült a fejszés állatkínzó - a bíróságról ő is szabadon távozhatott

Újabb kegyetlen állatkínzó maradt letöltendő büntetés nélkül. Kedden a Dabasi Járásbíróság mindössze egy év próbaidőre felfüggesztett, nyolc hónapos letöltendő fogházbüntetésre ítélte azt a 25 éves férfit, aki szeptember elején mérgében megölte testvérének kutyáját. A kegyetlen gyilkost a Szurkolók az Állatokért csoport tagjai várták a bíróságon, az állatvédők a tárgyalást is figyelemmel kísérték.