DK-s civil egyesület visszalépése kell az ellenzéki győzelemhez Barcson

Anderné Röszler Erika
A 36 esztendős szociálpedagógus végzettséggel rendelkező Anderné Röszler Erika a legtámogatottabb ellenzéki polgármesterjelölt.

A DK-s hátterű Barcsért Egyesület állhat az ellenzék győzelmének útjába a Somogy megyei Barcson.

A településen az ellenzék polgármesterjelöltjeként a 36 esztendős szociálpedagógus végzettséggel rendelkező Anderné Röszler Erika indul, akit támogat a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, a civileket tömörítő Barcsért és Környékéért Egyesület (BÉKE) illetve a Dél-Somogyért Egyesület (DSE) is. A Demokratikus Koalíció nem szállt be a közös ellenzéki együttműködésbe a Fidesz-KDNP ellen, és a Barcsért Egyesület színeiben Horváth József Tibort támogatják. Az MSZP-nek még nincs kialakított álláspontja, de az ügyre rálátó forrásaink szerint az már biztos, hogy nem kívánnak beállni a DK-s hátterű Horváth József Tibor mögé.

Azt már korábban megírtuk, hogy a városban a Fidesz-KDNP-t komoly belső harcok rázták meg. A két cikluson keresztül a települést vezető Karvalics Ottó helyett Koós Csaba Tibor lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje. Még fideszes berkeken belül is sokan a csurgói KDNP-s országgyűlési képviselő, Szászfalvi László barcsi helytartójának tartják. A Népszava egy éve közölt cikket arról, hogy Karvalics Ottó összekülönbözött Százfalvival, információink szerint ez a konfliktus vezetett oda, hogy előbbi polgármesteri ambícióinak végére pont került.

Az Alfahír birtokába jutott Iránytű Intézet által készített kutatás szerint szoros mérkőzés várható Barcson, de éppen azért, mert a Demokratikus Koalíció megakasztotta a teljes ellenzéki együttműködést.

A közvélemény-kutatással foglalkozó cég adatai azt mutatják, hogy a teljes népesség 22 százaléka Koós Csaba Tiborra, 21 százaléka Anderné Röszler Erikára, 10 százaléka pedig Horváth József Tiborra szavazna. A jelöltet választani tudók körében is – hibahatáron belüli – 1 százalékos különbség van a kormánypárti és a legtámogatottabb ellenzéki jelölt között: 41 százalék Koós Csaba Tibort, 40 százalék Anderné Röszler Erikát támogatja, míg 19 százalékra mérték a DK-s hátterű Horváth József Tibort.

A mozgósításnak különösen nagy tétje lesz. A kapott adatok alapján a fiatalok részvételi hajlandósága kisebb, ugyanakkor a 49 év alatti korosztály körében Anderné Röszler Erika a népszerűbb, míg a kormánypártok jelöltjét inkább az idősebb korosztályból - 50 felett – támogatják.

Az Iránytű Intézet szeptember végén 350 barcsi választópolgár telefonos megkeresésével végezte kutatását.

 

"Chicagónak indult, de Barcs lett belőle" - a város, amelyről már rég lemondott a kormány

Jól mutatja a dél-somogyi Barcs helyzete, hogy miért nem kellett volna leszavazni a Jobbik bérfelzárkóztatási javaslatát Jakab Péter szerint. A Jobbik frakcióvezetője párttársa, Ander Balázs meghívására érkezett a városba, amely népessége jelentős részét elvesztette a 9 évnyi Fidesz-kormányzás alatt. A fideszes polgármestert eltiltotta pártja az újraindulástól, amiért igényeket közvetített a térség kormánypárti országgyűlési képviselője felé.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss