Bereczki Miklós: 1000 embert nem találunk Soroksáron!

Bereczki Miklós
Bereczki Miklós

Bereczki Miklós, az ellenzéki együttműködés soroksári polgármestere volt az ATV Start csütörtöki műsorának vendége, és többek között beszélt arról az "1000 fős anomáliáról", ami a választói névjegyzék és az NVI adatai között fellelhető. "Ezer embert nem találunk" - fogalmazott a politikus, utalva arra, hogy az NVI adatai szerint ennyivel többen szavazhatnak vasárnap a XXIII. kerületben. 

A hivatalos közlés szerint a választói névjegyzékben azért nem szerepelnek ezek az emberek, mert titkosították az adataikat, ez viszont azért vett fel gyanút, mert Budapesten ez az átlag 1,2 százalék, míg Soroksáron a magukat titkosító polgárok aránya eléri az 5,6 százalékot. Szerdán Bereczki Miklósék sajtótájékoztatón jelentették be, hogy nyomravezetői díjat ajánljanak fel a csalás leleplezőjének, hiszen

ennyi voks bőven elegendő arra, hogy befolyásolják a vasárnapi eredményeket. 

Bereczki Miklós az ATV-ben felidézte azt is, hogy 5 évvel ezelőtt egyszer már plusz 1000 főt bejelentettek egy soroksári panzióba a választás befolyásolás érdeklében,

akkor ez meg lett akadályozva, most is azon dolgozunk

- fűzte hozzá. Összességében megjegyezte, ez az eddigi legdurvább önkormányzati kampány.

A polgármesterjelölt beszélt arról is, hogy Soroksáron egy 25 éves korszak zárulhat le vasárnap, a választók a következő 10-15 évről dönthetnek, hangsúlyozva, hogy jelenleg olyan alapszolgáltatások is hiányoznak a városból, mint a hentes és a cipőbolt. Az ellenzéki összefogás kapcsán Bereczki Miklós hangsúlyozta, ez túlmutat a jelenlegi választáson, reális alternatíva a kormánnyal szemben, képes felemelni az országot és a Soroksárt.

Soroksáron egy nagy család vagyunk, boldog az összefogástól, energia és dinamika van benne - mutatta be a kerületi ellenzéki együttműködést a politikus.

Ahogy arról beszámoltunk, Bereczki Miklóst támogatja Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is.