Ördög ügyvédje: Borkai a "bőröndnyi pénz" Maldív-szigetekre szállítására használhatta a diplomata-útlevelét

Borkai Zsolt

A Borkai Zsolttal kapcsolatban szivárogtató Ez az ördög ügyvédje blog csütörtök reggel újabb poszttal jelentkezett. Ebben - ismételten bizonyítékok és konkrétumok nélkül - arról ír a titokzatos szerző, hogy a győri fideszes polgármester és köre évente 3 hétre elutazott a Maldív-szigetekre december végén.

A blog szerint itt a szórakozás mellett a banki ügyeiket intézték.

"Volt egy előnye annak, hogy Borkai a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt. Járt hozzá diplomata útlevél. Így Borkai gond nélkül juttatta fel a gépre a készpénzt: érinthetetlen diplomáciai csomagként utazott minden évben a bőröndnyi készpénz".

Az állítások szerint legalább két bankban tartja Borkai Zsolt a vagyonát, az ügyeket pedig Rákosfalvy Zoltán intézte, nem pedig a bennfentesnek tűnő kiszivárogtató. 

"Mivel ebben az ügyben már többen is feljelentést tettek, az ügyészség – ha akarja – nagyon gyorsan ki tudja deríteni, hogy van-e vagyona Borkainak, Rákosfalvynak és társaiknak a Maldív-szigeteken. Bár igaz: az ügyészségének egy feladata van, védje a politikai maffia tagjait"

- állítja a blog szerzője. 

Ide tartozik, hogy a Jobbik Magyarországon és Horvátországban is feljelentette Borkai Zsoltot, így előbb-utóbb valami hivatalos eredménye is lesz az ügynek.