Névtelen forrás a Magyar Hangnak: a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is

Névtelen forrás a Magyar Hangnak: a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is

A lap információi szerint csütörtök óta válságtanácskozás van a Fidesz-kampánystábban.

A Magyar Hang információi szerint csütörtök óta válságtanácskozás van a Fidesz-kampánystábban, mert a vasárnapi önkormányzati választás előtti utolsó belső mérések azt jelzik, országos hatása van a Borkai-ügynek.

A lap azt írja, hogy a győri polgármester botránya és az azt övező hallgatás a kormányközeli sajtóban elbizonytalanította a Fidesz szavazótáborát, ennek pedig komoly hatása lehet a választási részvételben is.

„Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is” – fogalmazott a Magyar Hangnak a lap forrása, aki szerint a kampánystábban egyre erősebb az a vélekedés: be kell áldozni Győrt a többi győzelem érdekében.

Talán ezzel összefüggésben lehet az, hogy péntek délután 16.05-kor az MTI-ben meghívó jelent meg a szexuális és korrupciós botrányba keveredett győri fideszes polgármester rendkívüli sajtótájékoztatójáról. Ám 17:13-kor már azt közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferensére hivatkozva az MTI, hogy elmarad a sajtótájékoztató.

A kormánypárti Századvég által közölt legfrissebb felmérés kapcsán az Alfahíren is arra céloztunk, elképzelhető, hogy

Tarlós István támogatottságát befolyásolta a Borkai-ügy. Így nem meglepő, hogy a főpolgármester beleszállt Borkaiba, és keményen fogalmazott a botrányát illetően.
A Századvég Alapítvány friss választási előrejelzéséből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-nek, kiderül, hogy a válaszadók 49 százaléka voksolna a regnáló főpolgármesterre, Tarlós Istvánra, míg Karácsony Gergely támogatottsága 44 százalék. Tehát a két jelölt között már csak 5 százaléknyi különbség van.  Legutóbb a szintén kormánypárti Nézőpont Intézet is Tarlós István gyengülését prognosztizálta, hiszen 49 százalékra mérték, miközben Karácsony Gergelyt 43 százalékra. A korábbi adatfelvételüknél 56-38 százalékra jött ki a két jelölt.

A Magyar Hang is arra a következtetésre jutott, nem lehet véletlen, hogy Tarlós István nyíltan kritizálta győri kollégáját, védhetetlennek és vállalhatatlannak nevezve az ügyet. A lap szerint a Fidesz központi stábjának beleegyezése nélkül aligha mondhatott olyat Tarlós, hogy Borkai alkalmatlanná vált.