Borkai Zsolt ellen tüntetnek Győrben

Borkai Zsolt ellen tüntetnek Győrben

Szombaton.

Közös tüntetést szervez az ellenzék Győrben Borkai Zsolt ellen.

"Az elmúlt napokban látott napvilágot, hogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármester és maffiaköre mire költi az adófizetőktől ellopott korrupciós pénzt yachton tartott szexpartikra"

- olvasható az esemény leírásában.

A Momentum Mozgalom, a DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik és a Mindenki Magyarországért Mozgalom által szervezett tüntetés szombaton 17 órakor kezdődik a Városház előtt.

Mint írják: Az ügyet nyilvánosságra hozó blog arról ír, hogy Borkai yachtos bulijára a polgármesterként tett szívességek ellentételezéseként kerülhetett sor. A sajtó azóta azt is kiderítette, hogyan hálózta be egész Győrt Borkai és néhány hozzá köthető ügyvéd, hogyan lopnak ki évente milliárdokat a győriek zsebéből. 

"Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy néhány fideszes teljesen kifossza a várost. Felelniük kell."

Szerintük Borkai Zsolt ügye azt is megmutatja, mit jelent valójában Orbán Viktor “keresztény szabadsága”: azt, hogy a Fidesz vezetőinek mindent szabad. Ezeknek a korrupciós partiknak fogunk véget vetni október 13-án. Átláthatóságot és számon kérhetőséget hozunk az önkormányzati munkába, Győrben és az egész országban - írják a szervezők a Facebookon.

Mint ismert, a botrány kipattanása után az ellenzéki összefogásban eddig résztvevő négy győri jobbikos váratlanul visszalépett a választástól. Nem sokkal később a párt elítélte tagjai visszalépését és bejelentette, továbbra is a győri ellenzéki együttműködést támogatja, majd úgy döntött, hogy etikai vizsgálatot indít ellenük. Emellett felszólították őket, hogy "ha az összefogás nem megfelelő számukra, akkor mondjanak le a kompenzációs listás helyükről is, ne ezekkel a szavazatokkal akarjanak bejutni az önkormányzatba".

Szilágyi György: a négy győri jobbikos erkölcsileg Borkai Zsolttal került egy platformra, gerinctelenül viselkedtek

A jobbikos Szilágyi György keddi sajtótájékoztatóján - amelyen közölte, feljelenti Borkai Zsoltot a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségen - kíváncsiak voltunk arra is, mi a véleménye Fodor Rolandék akciójáról: négy jobbikos - ellenzéki összefogás színeiben induló - képviselőjelölt ugyanis kedden bejelentette, visszalépnek a választásoktól (igaz, a kom

A Jobbik Magyarországon és Horvátországban is feljelentette Borkai Zsoltot.

A győri polgármester ügyeiről itt olvashat bővebben.