Évi félmilliárd forintunkba kerül Szijjártó Péter védelme

Évi félmilliárd forintunkba kerül Szijjártó Péter védelme

Félszáz embert szán a kormány Szijjártó Péter külügyminiszter személyi biztosítására – derült ki a TEK beszámolójából, bár az nem derült ki, hogy mi indokolja a védelmi csapatának nagyságát - írja a Népszava.

A napilap információi szerint a külügyminiszter védelmére a TEK 52 státuszt kapott, amit fel is töltöttek: 51 hivatásos rendőrt és egy közalkalmazottat vettek fel, vagy csoportosítottak át. Vagyis összesen félszáz speciálisan képzett rendőr óvja Szijjártó Péter biztonságát.

Mint írják: tavaly a fél éves tevékenységre kapott a TEK 504 millió forintot, ha ebből levonjuk az egyszeri beszerzési költségeket, akkor is évente bruttó 650-700 millió forintba kerülhet csak a külügyminiszter biztosítása. Ez nettó fél milliárd forintos éves számlát jelenhet.

A lap megkereste a külügyminisztériumot és a TEK-et is, de választ nem kaptak arra a kérdésre, hogy mi indokolja Szijjártó Péter védelmi csapatának nagyságát, utóbbi is csupán annyit, a külügyminisztert a nap 24 órájában – hivatalos és magánprogramjain egyaránt – megilleti a személyvédelem.