Az ellenzék szerint választási csalás történt Miskolcon, még a polgármesterjelöltet is meglepte, hogy mennyi rágalom érte

Varga László és Jakab Péter közös, miskolci sajtótájékoztatóján az MSZP országgyűlési képviselője kifejtette, hogy Miskolc történetének legnagyobb választási csalássorozata zajlik, amit szerinte egy bűnszervezet irányít.

Varga nem kapott választ arra a kérdésre, hogy készültek-e felvételek azokról az ismeretlenekről, akik több száz ellenzéki plakátot rongáltak meg a városban? Az ügyben feljelentést tettek, de információik szerint nincsenek meg a videók, ebből azt a következtetést vonta le, hogy a térfigyelő-kamerarendszer vagy csak azokat látja, akiket a hatalom érdekében látnia kell, vagy kamu az egész, és nincs is olyan sok térfigyelő-kamera Miskolcon.

Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett

Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett: "kamujelöltek" indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson, amire egy hangfelvétel utal, az MSZP és a Jobbik ezért feljelentést tesz - mondta a két ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón, a miskolci városháza előtt.

Bartha György képviselő közérdekű adatigényléssel fordult a Budapesten élő jegyzőhöz, Alakszai Zoltánhoz, aki a kormánypártok polgármesterjelöltje Miskolcon, hogy hány kilométert tett meg a szolgálati autóval és hány forintjába került a város lakóinak, hogy bejárós jegyzőként és jelöltként tevékenykedik? 15 napon belül és meghosszabbított határidővel sem érkezett válasz, ezért perelnek az adatokért.

Varga szerint a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. (MIKOM) médiumai a kampányban hazugságokat terjesztettek Veres Pál ellenzéki polgármesterjelöltről, ezért rágalmazás miatt feljelentést tettek, ahogy amiatt is, hogy politikai reklámokkal segítették a Fideszt.

Jakab Péter szerint a nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyítja, hogy a Fidesz még a kamujelöltek indításától sem riad vissza és hazugságokkal támadnak, amikor azt mondják, hogy ez egy manipulált anyag. Ebben az ügyben is feljelentést tettek.

Orbán megüzente: ha ellenzéki polgármestere lesz Miskolcnak, elmaradnak a fejlesztések

Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, "akkor működjünk együtt", és "Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában kedden.

A Borkai-ügyre kitérve hozzátette, nem tudja miért hallgat a Fidesz-KDNP jelöltje a botrányban, de talán köze lehet ahhoz, hogy a győri polgármester ügyvédje Miskolcon nyithat kaszinót.

A magyar kormány bedarálta a gondolkodást

- ezt már a több száz érdeklődőt vonzó, zsíroskenyerezéssel és pogácsázással egybekötött utcafórumon mondta Jakab.

A helyszínen közben erős kép rajzolódott ki, Jakab mögött egy óriási kivetítőn zömében fideszes propagandát toltak, a jobbikos ezt úgy jellemezte, hogy találkozott az igazság és a hazugság.

Az ellenzéki politikus szerint a rezsim jól tudja, a gondolkodó emberek a legveszélyesebbek a hatalmukra, mert őket nem lehet plakátokkal meggyőzni.

Veres Pál polgármesterjelölt az N1TV kamerája előtt arról beszélt, meglepte az a mennyiségű rágalom, ami őt érte a kampány során. Kifejtette, a háborúban annyi sebet ejtünk és szenvedünk el, ha egyszer béke lesz, a sok sebre nézve az együttműködés lehetősége is korlátozott, ennek ellenére hétfőn szeretné tiszta lelkiismerettel azt mondani bárkinek, hogy hajlandó együttműködni.

„Végre Miskolc győzött!" - Egy asztalnál Veres Pál, Jakab Péter és Varga László

Miskolcon nyolc ellenzéki párt és két civilszervezet sorakozott fel Veres Pál, a Függetlenek a Szinva Városért Egyesület (SZIVE) polgármesterjelöltje mögött. Papíron ez egy nyerő konstelláció. Az esélyekről, a politikai háttérről, az ellenzéki megállapodásról elsősorban a két országgyűlési képviselőt, Jakab Pétert és Varga Lászlót kérdeztük, Veres Pál Miskolc jövőjéről beszélt, nemcsak megvalósítandó fejlesztéseket, hanem egy újfajta közgondolkodást, közösségépítést tart szükségesnek.

 

Legolvasottabb híreink