Borzasztó állapotok miatt kellett állatokat menteni Gödön

Borzasztó állapotok miatt kellett állatokat menteni Gödön

Borzasztó állatkínzás miatt hívták ki a Szurkolók az állatkínzás ellen nevet viselő állatok védelmével foglalkozó társaságot. A civil csoport saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy nemrég bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy rettenetes körülmények között tartottak állatokat egy gödi szaporító telepen.

Az egyik kinti karámban teve, alpaka, póniló, csüngő hasú törpemalac, juh, és kacsa  élt bűzben és mocsokban. A borzalmas látvány csak akkor tárult eléjük, amikor beléptek a házba. 

"Már a megérkezésünkkor az utcáról éreztük a gusztustalan orrfacsaró bűzt, ami a házból áradt. Rosszat sejtettünk…. A rendőrség emberei az orvossal, és a tulajdonossal együtt bementek az ingatlanba. Pár perc alatt felmérték bent a terepet. Kijöttek, és a mondandójuk lényege ennyi volt: Itt bizony baj van. Nem kicsi. Vadállatok, háziállatokkal egy szobában, egy kennelben. Az egész házban, a pincétől a padlásig, szaporító boxok, vemhes és tüzelő szukák, kanok. Az egyik vemhes kutya épp a mentés közben, az egyik állatmentő karjaiban kezdte meg a szülést" - írták bejegyzésükben. 

A szervezet szerint a rendőrség állatkínzás miatt az eljárást hivatalból megindítja.

"A tegnapi napon, egy gyors számolást követően 80 kutya, zömében corgi, francia bulldog, mexikói meztelen kutya került megmentésre. A kutyákon kívül, szurikáta, nyul, házimacska, kakadu, ormányos medve, bagoly, különböző rágcsálók, és madarak szabadulhattak ma." 

Beszámolójuk szerint rengeteg volt az ott talált tetem, amelyek boncolása már nem volt kivitelezhető. A tegnap éjszakáról, és a ma reggel kapott információik szerint, az elszállított, majd megvizsgált és letesztelt állatok Giardia fertőzöttek, bolhásak, bőrgombásak, atkásak, és egyéb más bőrbetegségük van, köhögnek, és sajnos több kölyök és felnőtt kutya vízfejű is.