Nem tud hazatérni a Floridában élő magyar férfi, mert itthon halottnak nyilvánították

Florida

Még a rendszerváltás előtt disszidált Amerikába az a férfi, aki miatt szokatlan megkeresés érkezett a Pest Megyei Főügyészségre.

A Miamiban élő idős férfi útlevélkérelmet terjesztett elő, amikor azzal szembesült, hogy nem kaphat, mert Magyarországon holtnak nyilvánították.

Mint kiderült, a férfi holttá nyilvánításáról még 1987-ben döntött a Ceglédi Városi Bíróság, mert akkoriban csak annyit tudtak róla, hogy korábban külföldre távozott, de azután sem hollétéről, sem életben létéről semmilyen információ nem állt rendelkezésre.

A Floridában letelepedett idős férfi nemrégiben súlyos beteg lett, ezért úgy döntött halála előtt mindenképpen szeretne még hazalátogatni szülőhazájába, Magyarországra. Ekkor szembesült korai halálhírével.

A különös megkeresést követően a Pest Megyei Főügyészség a rendkívüli körülményekre való tekintettel soron kívül kezdeményezte a Ceglédi Járásbíróságnál a holtnak nyilvánításról szóló bírói döntés hatálytalanítását.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. december 15. | 10:51
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
1
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.