Látszat és valóság: 2017-es Borkai-interjú leplezi le, mennyire hazug képet mutatott magáról Győr polgármestere

Látszat és valóság: 2017-es Borkai-interjú leplezi le, mennyire hazug képet mutatott magáról Győr polgármestere

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg Facebook-oldalán azt a két évvel ezelőtt készült Borkai-interjút, amely a Kisalföld a papíron ex-fideszes, a valóságban a kormánypárttal továbbra is együttműködő győri polgármester "emberi oldalát" igyekezett bemutatni.

A PR-cikk a jelen tények és a politikus viselt dolgainak ismeretében különösen ironikus éllel varázsolja elénk a szavazók, a győri polgárok és a magyar közvélemény elé állított álomkép és a szomorú valóság közötti különbségeket.

"Már az első pillanatban meglepett Győr polgármestere, hiszen a város csendes mellékutcájába fordulva az járt a fejemben, hogy egy hatalmas villát kell keresnem, ehhez képest egy szép, átlagos nagyságú, háromszobás családi ház fogadott. Legnagyobb megdöbbenésemre kerítés nélkül"

– szól az első bekezdés, ami rögtön keserű mosolyra ingerli az olvasót, ha felidézi magában, hogy a buliközpontként működő családi villát nem abban a "csendes mellékutcában" kell keresni:

Még hogy nem lehet megélni a pedagógusi fizetésből! Így néz ki Borkai feleségének birtoka

A telekkönyvi kivonatok szerint Borkainé Havassy Myrtill Zsuzsanna, aki pedagógusként dolgozik, Sokorópátkán összesen négy hektár telket vásárolt meg 2012 óta - írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A posztban szereplő fotók, valamint a Google Maps tanúsága szerint kovácsoltvas kerítés, teniszpálya is található a birtokon.

De az Adrián a féktelen szabadságot az adófizetők pénzén igencsak kiélvező városvezető első megszólalása is zseniális:

"Nem szeretem a bezártságot."

A folytatás pedig csak tetőzi a poénfaktort:

"(...) mondta mosolyogva Borkai Zsolt, aki azt is elmesélte, mivel vezeti le a feszültséget, hiszen polgármesterként és MOB-elnökként van teendője bőven."

"Van egy kis farmom, ahol pár csirkét, birkát és lovat nevelgetek, meg persze zöldségeket és gyümölcsöket termesztek."

2017-ben még a lovakhoz és a csikókhoz is más viszony fűzte az egykori olimpikont, mint amilyen képzettársításokat ma kötnek hozzá az emberek:

"Nemrég adtam el három kiscsikót, a befolyt összeget pedig a farm ellátására költöttem."

"A ló néz, a csikó lát, felszívnék egy csík kólát" - Borkai hölgyvendégének vallomása

A Borkai Zsolt pünkösdi orgiájáról készült felvételeken szereplő egyik fiatal lány megrendítő őszintéséggel vall a kokainhoz való viszonyáról. A rövid kis videót a TikTok közösségi oldalra tett fel K. Csenge. A győri polgármestert a yahctos szexpartyról készült felvételeket nyilvánosságra hozó blogon több bűncselekménnyel, többek közt korrupcióval és kokainfogyasztással is megvádolják - ezekre nézve azonban konkrét bizonyítékokat még nem közöltek.

Az is kiderül az interjúból, hogy Borkai előszeretettel szervez lovastúrákat barátaival:

"Ilyenkor teljesen nomád körülmények között pihenünk. Húst sütünk az erdőben, és ha éjszaka elnyom az álom, akkor a nyerget alakítjuk át párnává és sátor nélkül, a földön alszunk az állatokkal."

A beszélgetés során természetesen a polgármester hírhedten nehéz sorsú gyermekei is szóba kerülnek, és kiderül: "a 25 éves Petrának és a 23 éves Ádámnak nem mindig könnyű, hogy apukájuk a polgármester".

"Jár természetesen előnnyel is, ám szerintem inkább terhes az, hogy én ismert vagyok. Rengetegen azt hiszik, hogy számukra kolbászból van a kerítés is, csak azért, mert Borkai Zsolt az édesapjuk. De ez nem igaz, sőt, ötször annyit kell teljesíteniük, mert ha átlagos munkát végeznek, akkor megbélyegzik őket, hogy csak azért dolgozhatnak itt, mert apuka a polgármester"

– fűzi hozzá a büszke családapa, és mi nem is tudunk ellenkezni a véleményével. Ádámnak például – aki ekkor még a műszaki menedzsernek tanult a győri egyetemen, és az volt a vágya, hogy építészmérnök legyen – a legutóbbi információk szerint biztosan nem a kerítés hústartalma okozza a legnagyobb fejtörést:

Válasz Online: Borkai fia havi egymilliót kapott a semmiért

A 24 éves Borkai Ádám 2015 végétől havi egymillió forintnyi fizetést kap - írja a Válasz Online. Egy olyan céget irányít, amelynek 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban sem volt bevétele. A lap szerint ez arra utal, hogy a tulajdonos csak azért pénzelte a társaságot, hogy legyen miből fizetni Borkai Zsolt fiának.

Nem elég a semmire kapott milliós fizetés, közpénzből is tömik Borkai fiát

A Válasz Online nyomán az Alfahír is beszámolt arról, hogy a Fideszből papíron kilépett Borkai Zsolt, győri polgármester fia, a most 24 éves Borkai Ádám már legalább négy éve kap havi egymilliós fizetést egy nem működő cégtől, amelynek székhelye Borkai barátja, Rákosfalvy Zoltán tulajdonában van, de az átláthatóságot akadályozza, hogy az Immobilien Trade Center Kft.-h

"A legkellemetlenebb az, ha a családtagjaimon, elsősorban a feleségemen keresztül próbálják elérni, hogy intézzek el valamit. Kezdetben még zavarba jött a párom, és tőlem kérdezte, hogy mit csináljon ilyen szituációban. Mondtam neki, egyszerűen nemet kell mondani. Ha egy embernek segítesz, akkor mások jogosan kérdezgetnék, hogy nekik miért nem"

– fogalmazott Borkai, aki zárásként azt is hozzátette:

sokan azt hiszik, őt nem büntethetik meg, pedig ugyanúgy be kell fizetnie a parkolási bírságot, mint bárki másnak.

Október 13-án a győriek ugyan tényleg nem büntették meg a város orgiázó első emberét, de azért nem lehetnek teljesen nyugodt éjszakái a polgármester úrnak:

A szavazólapok újraszámlálását fogja kezdeményezni a győri ellenzék

Elsősorban a polgármesteri szavazólapok és néhány körzetben a képviselőjelöltek szavazólapjának újraszámlálását fogja kezdeményezni a győri ellenzéki összefogás - jelentette be a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás két képviselője sajtótájékoztatón hétfőn Győrben. A Borkai-botrány ellenére a fideszes polgármester 641 szavazattal nyert az összefogás jelöltjével, Glázer Tímeával szemben.

A horvát rendőrség vizsgálja Borkai dubrovniki útját

A dubrovniki-neretvai rendőrség közlése szerint nem pontos az információ, miszerint Borkai ellen nyomozást folytatnak, „azonban a médiaközlések alapján, amelyek Borkai úr dubrovniki tartózkodását lehetséges törvénytelenségekkel hozzák kapcsolatba, bűnügyi vizsgálat indult, hogy hitelesek-e az állítások az összes releváns körülménnyel és tényezővel kapcsolatban"

A horvát hatóságoknál is feljelenti az orgiázó Borkaiékat a Jobbik

Napjainkban a magyar politikatörténet legnagyobb korrupciós, drog- és szexbotránya zajlik, ami túlmutat Borkai Zsolt, győri fideszes polgármester viselt dolgain - mondta el budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik szóvivője. Az ellenzéki képviselő szerint a kormánypárti városatya ügye betekintést enged a NER korrupciós mechanizmusába: "A visszaosztási gyakorlatba, a kamumegbízásokba, a túlárazásba, a haveri körök helyzetbe hozásába, vagyis a Fidesz és Orbán Viktor vezetésével működtetett maffiaállam sajátosságaiba."

Szexuális kényszerítés miatt is feljelenti Borkai Zsoltot a Jobbik

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségnél feljelenti a botrányba keveredett fideszes győri polgármestert, Borkai Zsoltot. A Borkai Zsolt jachtos kalandjairól szivárogtató blog új bejegyzéssel bővült, amelyből kiderül, hogy a kezelője egy ügyvéd.