Hosszú Katinka egy aranyéremmel is elégedett lenne az olimpián

Hosszú Katinka egy aranyéremmel is elégedett lenne az olimpián

Hosszú Katinka a jövő évi olimpiai programjával kapcsolatban abban biztos, hogy a két vegyesúszó versenyszámban indul, céljait illetően pedig elmondta: egy aranyéremmel is elégedett lenne Tokióban - nyilatkozta az olimpiai bajnok úszónő az M4 Sport Sporthíradó című műsorában. 

Hosszú Katinka úgy fogalmazott, hogy év közben nagyon sokat gondolkodik az ötkarikás versenyprogramon, és az ötödik olimpiájára készülve tökéletesen tisztában van a lehetőségeivel.

"A két vegyes szám adott, de ezek mellett is még szeretnék úszni. Csak nem vagyok százszázalékosan biztos abban, hogy mit. És abban sem, hogy tényleg akarok-e további versenyszámot vállalni"

- mondta Hosszú.     

Hozzátette, hogy nagy dolognak tartja, ha egy úszó egy olimpián mindkét vegyes számot bevállalja, az meg különösen nagy tett, ha mindkettőben aranyérmes lesz. Hosszú a riói olimpián a 200 méter és 400 m vegyes mellett 100 m háton diadalmaskodott, míg 200 m háton másodikként zárt.

"Nagyon magasra tettem saját magamnak a lécet Rióban a három arannyal és az egy ezüsttel, de az egy kivételes és különleges teljesítmény volt, amit nem veszek alapul. Ha Tokióban egy aranyat sikerül nyernem, én már annak is nagyon örülnék." 

A női vegyes számok egyeduralkodója közölte: leginkább azért nem szereti számolni az aranyérmeit és a győzelmi sorozatait, hogy ne kényelmesedjen el és ne dőljön hátra a biztos siker tudatában.

 "Minden évben ugyanolyan keményen fel kell készülni, beletenni a munkát, gyűjteni a kilométereket, hogy év végén összejöjjön a győzelem. Azért jó néha kicsit elfelejteni, hogy ez már hányszor sikerült korábban, mert akkor ott marad ugyanaz a tűz, az akarat."

Hozzátette: az úszás mellett sok feladatot vállal, és számára az a legnehezebb, hogy ezek között megtalálja az egyensúlyt.