Három év felfüggesztett börtönt kapott egy internetről pedofiltartalmat letöltő férfi

Merevlemez
pixabay.com

A Tatabányai Járási Ügyészség gyermekpornográfia bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki tatabányai lakásában 2018. február 20. napjáig

4.518 darab, tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekről, a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal, célzatosan a nemi vágy felkeltésére irányuló módon ábrázoló fénykép- és videofelvételt szerzett meg internetes oldalakról.

A felvételeket laptopjának winchesterén tartotta, amelyeket a nyomozó hatóság a lakásán tartott kutatás során lefoglalt - közölte az ügyészség honlapja.

Az ügyészség a bírósági eljárásban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint a laptop winchesterének elkobzását rendelje el.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a vádlottat 1 év 10 hónap tartamú, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint a winchestert is elkobozta.

Az ítélettel szemben a védő fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért.

A másodfokú bíróság végzésében megállapította, hogy a védő fellebbezése alaptalan, ezért az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, erre figyelemmel a benyújtott vád mindenben megalapozott volt.