Választás: eddig 55 ezerért lakott a Várban Palkovics, most már szívesen fizetne többet is

Palkovics László
MTI Fotó: Mohai Balázs

Mindössze havi 55 ezer forintos bérleti díj fejében lakik Palkovics László innovációs miniszter egy 63 négyzetméteres lakásban budai Várban. Az I. kerület október 13-án új, ellenzéki polgármestert kapott V. Naszályi Márta személyében, a kormánytag pedig most arról beszélt az atv.hu-nak, hogy

kész magasabb bérleti díjat is fizetni.

Palkovics azonban hozzátette azt is, hogy szerinte a bérleti szerződések felülvizsgálatát csak úgy illene elvégezni, ha az mindenkire kiterjedne, a volt szocialistákra is.

Az új kerületvezető szerint Nagy Gábor Tamás eddigi fideszes polgármester önkényes döntésekkel egy titkos bizottság javaslata alapján döntött a Várban lévő lakásbérleményekről. Így jutottak a polgármester családtagjai és mások is olcsón albérletekhez a Várban, frekventált helyeken.

Egy teljesen új rendszert szeretnének kialakítani, ami méltányos és igazságos  - mondta a polgármester.

Palkovics egyébként tiltakozás helyett inkább helyeselte a szerződések felülvizsgálatát, hozzátéve, hogy

Ő szívesen fizet magasabb bérleti díjat is, szívesen fizetett volna eddig is többet.

A miniszter még civil korszakában, 2013-ban szerzett bérleti jogot az önkormányzattól, és azt mondta, a lakást nekik kellett felújítaniuk, mert vizesedett, nem volt fűtés, és rosszak voltak a nyílászárók is. A képet némileg árnyalja, hogy Palkovics bevallása szerint 20 millió forintot költött az ingatlanra, ami ettől még önkormányzati tulajdon maradt.