Győri értelmiségiek lemondásra szólítják fel Borkait

Borkai Zsolt és Orbán Viktor

Aláírásgyűjtésbe kezdtek győri értelmiségiek Borkai Zsolt újraválasztott polgármester lemondását követelve - írja az Index.

A „Győr Igen – Borkai Nem!” című petícióban az olvasható, hogy az aláírók, „győri, haza- és városszerető polgárok” mély megdöbbenéssel állnak az előtt, hogy Borkai Zsolt polgármester és szűk klikkje méltatlan magatartásával súlyos morális válságot idézett elő a polgárok széles körében.

Az aláírók szerint Borkai Zsolt és köre megtépázza a város hírnevét és rombolják Győr közösségét is. 

Az aláírók között van egyetemi professzor, médiaszakember, színész, vállalkozó, autókereskedés-vezető, jogász és építész is. A petíció felhívása szerint amennyiben nem mond le a győri polgármester, akkor különféle akcióikkal emlékeztetnek majd mindenkit az elkövetet bűnökre.  

Nem mer beszédet mondani október 23-án Borkai Zsolt

Az újraválasztott Borkai Zsolt nélkül emlékezik meg Győr önkormányzata október 23-ról. A szexbotrányba keveredett polgármester a korábbi évekkel ellentétben most nem fog beszédet tartani. A helyi Fidesz a botrány kirobbanása óta, tudatosan elrejti a győri polgármestert. A győri önkormányzat egyelőre nem reagált arra, hogy miért nem a polgármester tart beszédet, ám alighanem ez összefüggésben van az elmúlt hetek botrányával.