Erdoğan: amikor eljön az ideje, Ankara megnyitja a kapukat a menekültek előtt Európa felé

Erdoğan: amikor eljön az ideje, Ankara megnyitja a kapukat a menekültek előtt Európa felé

„Gyerünk, nézzük meg, tartsatok el ti is százezreket.”

Recep Tayyip Erdoğan török elnök csütörtökön ismét azzal fenyegette meg az Európai Uniót, hogy amikor eljön az ideje, országa megnyitja a kapukat a menekültek előtt Nyugat felé – írja az MTI.

Erdoğan az ankarai államfői palotában járási előljárók előtt felszólalva úgy fogalmazott:

„gyerünk, nézzük meg, tartsatok el ti is százezreket. Pénzetek van, erősek vagytok, amikor 100 ember érkezik Görögországba, telefonon kerestek minket. Itt 4 millió (menekült) van. Eltökéltek vagyunk.”

Erdoğan múlt kedden a The Wall Street Journalban megjelent véleménycikkében azt írta, hogy Törökország elérte a teljesítőképessége határait az országban tartózkodó menekültek ellátásában.

Ankara biztonsági övezetet akar kialakítani Északkelet-Szíriában, hogy legalább egymillió szíriai hazatérését szavatolja.

 

A fideszes EP-képviselők is megszavazták a török katonai akció elítélését

Az európai parlamenti képviselők határozottan elítélték az északkelet-szíriai egyoldalú török beavatkozást, és Törökországot csapatai kivonására szólították fel - számolt be az Euronews. A brüsszeli hírportál szerint a fideszes EP-képviselők is elfogadták az állásfoglalást, amely szerint az északkelet-szíriai török beavatkozás a nemzetközi jog súlyos megszegését jelenti, és az egész térség stabilitását és biztonságát aláássa.