Hamarosan kézbe is vehetjük a szuperállampapírt

Hamarosan kézbe is vehetjük a szuperállampapírt

Országszerte összesen 159 postahivatalban lesz megvásárolható nyomtatott formában is a szuperállampapír néven ismert Magyar Állampapír Plusz – írja a Portfolio. A gazdasági szakportál az allampapir.hu oldalon megjelent ismertetőre hivatkozva azt írja, a nyomdai úton előállított kötvények

10 ezres, 50 ezres, 100 ezres, 500 ezres, egymilliós és kétmilliós

címletekben fognak megjelenni.

Fontos információ, hogy amennyiben a papír elveszne, ellopnák vagy megsemmisülne, közjegyzői eljárás útján lehet kérni a semmissé nyilvánítását és a fizetések leállítását.

Mivel a MÁP Plusz névre szóló, így ajándékozható ugyan, de a meglepetést el kell felejteni – teszi hozzá a szaklap.

A szuperállampapír jellemzőiről korábban az Alfahír is beszámolt, bevezetése előtt (akkor még Nemzeti Kötvénynek nevezték) azt írtuk:

  • sávos fix kamatozású: a hozam az első fél évben 3,5, az első év végén 4 százalék, majd évente további fél-fél százalékponttal emelkedik;
  • a visszaváltási érték magas: a jellemző 99 százalék helyett 99,75 százalék;
  • a kamatfordulót követő 5 munkanapon belül a visszaváltási érték 100 százalék;
  • kamatadómentes.

Bank360: A Nemzeti Kötvény likvid termék lesz, amit később könnyen át lehet váltani jobbra

Márciusban ismét emelkedett a pénzromlás üteme, a kormány eközben fix kamatozású értékpapírt kíván piacra dobni. Meddig éri meg Nemzeti Kötvénybe fektetni? Hogyan tudunk kiszállni, ha jobb hozamot remélünk? Június 1-jével Nemzeti Kötvény néven ötéves futamidejű, lépcsős, fix kamatozású állampapírt dob piacra a kormányzat - kizárólag magyar lakossági befektetők számára.