Hamilton nyert Mexikóban, de még nem világbajnok

Hamilton nyert Mexikóban, de még nem világbajnok

A Mexikói Nagydíj rajtja után a két Ferrari maradt az élen, Lewis Hamilton és Max Verstappen voltak kemény csatában, összeértek, mindketten a fűre kerültek és pozíciókat veszítettek. Alexander Albonnak ez jól jött, rögtön a harmadik helyen találta magát. A start után a két Ferrari is találkozott, Sebastian Vettel hátulról megpöccintette Charles Leclerct.

Hamilton vs Verstappen:

Verstappen a 8. helyig esett vissza, a 4. körben megelőzte Bottas, de a finn a következő egyenesben visszajött, az első akciónál összeértek, a holland defekttel kocoghatott kerékcserére.

Verstappen

A 13. körben Norris járt pórul, csapata a bal első kereket nem rögzítette rendesen, félrehúzódott a boxutca végén, visszatolták, hogy aztán ismét útjára induljon.

Az élmezőnyből Albon nyitotta a kerékcseréket a 15. körben, közepeseket kapott, aztán

  • a 16. körben Leclerc közepeseket
  • a 24. körben Hamilton keményeket
  • a 37. körben Bottas keményeket
  • a 38. körben Vettel keményeket
  • a 44. körben Leclerc másodszorra jött, ezúttal keményekért, de 3-4 másodpercet bukott, a jobb hátsót nehezen sikerült rögzíteni

A hajrára szűk különbséggel a pilóták között így fordultunk: Hamilton, Vettel, Bottas, Leclerc. A várt összecsapások viszont elmaradtak, nem változott a sorrend. 

Hamiltonnak Bottas harmadik helye miatt még várnia kell a hatodik világbajnoki címére. Az utolsó kanyarokban Kvyat kiforgatta Hülkenberget pontszerző helyről.